godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Kip boga šutnje

Četiri brončane figure koje datiraju iz kasnog perioda egipatske povijesti (oko 688.-332. p.n.e.) nedavno su pronađene u Egiptu za vrijeme policijske akcije. 

bog_utnje_2

Vjerovalo se da su nestale iz egipatskih muzeja tokom siječanjske revolucije, zajedno s oko sto relikvija koje su ukradene diljem zemlje, no arheolozi iz Ministarstva za starine potvrdili su da jedino dva primjerka potječu iz postava muzeja.

bog_utnjeJedan od njih je 37,5 centimetara visok brončani kip Ozirisa u stojećoj pozi, dok je druga brončana figura prikaz boga Harpokrata (helenizirana verzija egipatskog boga Horusa) s prstom u ustima i vijencem boga zagrobnog života, Andjetyja. Egipćanima je on bio simbol djetinjstva kojeg su Grci, tokom helenizacije na čelu s Aleksandrom Velikim, preuzeli i krivo interpretirali njegovu gestu kao znak šutnje i tajnovitosti.

Druga dva primjerka ostala su poprilično misteriozna, unatoč tome što su vrlo slična prethodnim figurama i također prikazuju Ozirisa i Harpokrata.

Ono što zabrinjava znanstvenike je nepoznata lokacija na kojoj su se kipovi čuvali prije krađe. Neki znanstvenici, primjerice britanski arheolog Paul Barford, vjeruju da su figure bile dijelovi zbirke, a ne svježe iskopani artefakti, budući da pokazuju tragove prijašnje arheološke obrade, konkretno poliranja metala kemikalijama.

Odbor arheologa nastavlja s istraživanjem porijekla misterioznih figura kako bi se mogle vratiti na pripadajuće mjesto.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona