godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Kožni čovjek

leath.jpgArheološki tim planira otvoriti grobnicu "Kožnog čovjeka" u Connecticutu, ali javnost ne odobrava taj čin.

Stari „Kožni čovjek" bio je misteriozni lutalica koji je redovno hodao od doline rijeke Hudson do Connecticuta u petlji dugačkoj 587 km. Njegovo lutanje trajalo je od 1883. do 1889. godine i trebala su mu 34 dana da prijeđe taj put. Bio je toliko točan da su mu lokalni dobročinitelji mogli pripremiti obrok koji bi ga dočekao.

Pričao je francuski i vrlo malo engleskog, spavao samo u pećinama i kamenim skrovištima i nikada nije davao nikakve informacije o sebi. Nadimak je dobio po svom ručno rađenom kožnom odjelu, teškom oko 27 kg.

leatherman_2Njegov grob na groblju Ossining Sparta redovno posjećuju mnogi znatiželjnici, no lokalni dužnosnici se boje da je preblizu ceste i time podložan zagađenju pa ga žele prebaciti na drugi dio groblja. Također žele uzeti DNK uzorak da bi otkrili podrijetlo tajanstvenog lutalice.

Legenda tvrdi da je bio Francuz slomljenog srca po imenu Jules Bourglay, ali biograf Dan W. DeLuca tvrdi da je to izmišljotina tadašnjih novinskih napisa. DNK analiza bi mogla dati trag o tome tko je on stvarno bio, ali tu zapravo kontroverza počinje.

Učitelj povijesti Don Johnson napravio je website Leave Leatherman Alone tvrdeći da bi njegova privatnost trebala biti poštivana. Sudeći po komentarima koji se nalaze na stranici, čini se da ima veliku podršku istomišljenika.

Stari „Kožni čovjek" je očito želio biti anoniman. Nije počinio nikakav zločin,  a to što je bio beskućnik, ne znači da ne treba poštivati njegove želje. Umro je prirodnom smrću i nema nerazjašnjenih pitanja o nasljedstvu pa čemu onda potreba za otkrivanjem identiteta?

ny_trip4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona