godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Stripovi prema Martinovim novelama, američke vile i zmajevi

lutajuci_vitez

U ovoj vijesti predstavit ćemo 2 nova romana -Sjene zmajeva serijala Kronike Imaginaria Geographia J.A. Owena i Iluzije A. Pike te 2 stripa Lutajući vitez I. i II. prema novelamaGeorga R.R. Martina.

George Raymond Richard Martin, najpoznatiji po svojoj zbirci Pjesma Leda i Vatre,  legendarni je književnik o kojem smo mnogo puta pisali.  Ovoga puta donosimo vam vijest o stripovima Lutajući vitez i Lutajući vitez II.: Zakleti mač u izdanju Algoritma. Oba stripa je scenaristički adaptirao Ben Avery, a ilustrirao Mike Miller.

Radnja Lutajućeg viteza odvija se za vrijeme vladavine Viserysa I., stoljeće prije početka zbivanja o kojima Martin piše u romanima iz serijala Pjesma Leda i Vatre. Glavni lik je štitonoša Dunk koji nakon smrti viteza kojem je služio preuzima njegov oklop, konje, novac i opremu, odlučuje i sam postati vitez te se prijaviti na turnir. Na svom putu susreće dječaka zvanog Egg koji mu postaje štitonoša.

lutajuci_vitez2U drugom pak dijelu, Lutajući vitez II: Zakleti mač, taj će nadobudni vitez stupiti u službu siromašnog kneza zemljaša Ser Eustacea u čijim zemljama vlada suša. Iako je treća novela o Dunku i Eggu (Zagonetni vitez) objavljena 2010., još uvijek nestrpljivo očekujemo njezinu adaptaciju, a nakon četvrte (The She-Wolves), dolazi i ukoričena zbirka svih dogodovština ovih hrabrih junaka. 

 

sjene_zmajeva

 

 

 

 

U izdanju Algoritma dolazi i čevrti roman iz serijala Kronike Imaginaria Geographia - Sjene zmajeva Jamesa A. Owena. Iako serijal ima zasad 6 nastavaka (6. izlazi 28. kolovoza ove godine), Algoritam je na svojim web stranicama napisao kako Sjenama zmajeva "stavlja točku na jedan od najboljih pustolovnih serijala za mlade koji su police za knjige ikada vidjele", što bi se moglo protumačiti kako neće više prevoditi ovaj serijal.

iluzije

 

 

Iz pera američke književnice Aprilynne Pike, a u nakladi Mozaik knjige, stiže nam treći roman i još jedna nevjerojatna pustolovina vile Laurel koja odrastajući među ljudima pokušava spasiti svijet vila od trolova, ljudi pa čak i drugih vila. U Iluzijama, tek što joj se život počeo vraćati u normalu, otkriva kako skriveni neprijatelj strpljivo čeka svoj čas i po prvi puta ne može biti sigurna u pobjedu njezine strane. 

Roman Iluzije, treći iz serijala koji se našao na listi najprodavanijih romana New York Timesa (prva dva su Krila i Čarolije),  u potpunosti će promijeniti vaše mišljenje o vilama.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona