godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Ruke Azezelove i nastavak Indigo djece

Autor: sabriel

ruke_azazeleove250Od ovog tjedna možemo dva nova zanimljiva naslova: zbirku horor priča Ruke Azezelove hrvatske autorice Ivane Šojat-Kuči te novi roman slovenskog fantasy epskog serijala Vitezi i Čarobnjaci:Indigo novi svijet Bojana Ekselenskog.

Novi naslov u izdanju Frakture, 8 horor priča u zbirci Ruke Azezelove, nije prvo književno djelo autorice Šojat-Kuči (Understadt, Mjesečari), no možda prvo koje će privući vašu pozornost kao djelo fantastike, pogotovo zato što je po kvaliteti pripovijedanja i uvlačenju strave pod kožu uspoređuju s Stephenom Kingom. To možete i sami provjeriti, pročitavši prvo testno poglavlje od ukupno 160 stranica koja nam ova zbirka donosi.  

INS_Indigo-novi-svet250

 

 

Iz susjedne nam je Slovenije stigla vijest da je autor Bojan Ekselenski napisao nastavak Indigo djece (Indigo otroci) pod nazivom Indigo novi svijet (Indigo novi svet). Ekselenski je već najavio svoj dolazak na Istrakon i Eurocon, stoga ako se već prije toga ne stignete upoznati sa prvim slovenskim epskim fanatsy serijalom, moći ćete uskoro kroz prve dvije konvencije ove godine.

Više možete pročitati na portalu autora, ali i na portalu Fantasy Hrvatska na kojem se nalazi i intervju sa Bojanom Ekselenskim.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona