gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Nova slikovnica Zdenka Bašića

sjeverozap_vjetarSjeverozapadni vjetar, slikovnica Zdenka Bašića, koji se ovog puta uz ilustriranje prihvatio i pisanja, objavljena je u nakladničkoj kući Planetopija. Slikovnica je zbirka priča koje su autoru bake pričale o čudesnim bićima koja obitavaju na Medvednici i Samoborskom gorju.

Zdenko Bašić je mladi hrvatski umjetnik najpoznatiji po svojim animiranim filmovima (Guliver koji je osvojio glavnu nagradu na Danima hrvatskog filma) i ilustracijama (slikovnica Alisa u zemlji čudesa).

Planetopija najavljuje još jednu slikovnicu s njegovim ilustracijama - Pinokijeve pustolovine, nastalu po uzoru na priču o najpoznatijem drvenom lutku.

Svakako pročitajte intervju s Bašićem povodom izlaska njegove zbirke.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona