kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Joe Abercrombie: Prvi zakon - Krivnja oštrice

Autor: Tirena

krivnja_ostrice

Naslov knjige: Prvi zakon - Krivnja oštrice
Autor: Joe Abercrombie
Godina izdanja: 2010.
Nakladnik: Algoritam
Format: 
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 464 str.
Prevoditelj: Anja Majnarić
Jezik originala: engleski

 

Joe Abercrombie engleski je autor, obožavatelj fantasyja koji se i sam odlučio okušati u tome žanru. Prvi roman pod nazivom Krivnja oštrice objavio je 2004. godine, a nakon njega uslijedili su nastavci Prije njihova vješanja i Posljednji argument kraljeva. Ove godine potpisao je ugovor za još četiri nastavka u serijalu Prvi zakon. 

Krivnja oštrice smještena je u izmišljeni svijet sličan onom Georgea R.R. Martina (jedini nedostatak je karta) čiji se poetološki utjecaj može vidjeti i u oblikovanju radnje, kao i u karakterizaciji likova. Roman nema jednoga junaka oko kojeg se razvija fabula nego nekoliko njih od kojih je svaki nositelj vlastite priče. 

 Logen je ratnik sa sjevera poznat pod nazivom Krvava Devetka, no on taj naziv nikako ne opravdava: ne uživa u ubijanju, neprestano filozofski propituje život, a ono što je najneobičnije, može razgovarati s duhovima.

 Glokta je inkvizitor Unije čiji je zadatak ispitati i osuditi sve one koji na bilo koji način rade protiv kralja. I on je nekada bio slavni ratnik, no, nakon što je pao u zarobljeništvo, od njega je ostala samo sramotna sjena čovjeka kakav je nekada bio. 

 Jezal dan Luthar mladić je plemićkog podrijetla od kojeg se očekuje veliki uspjeh i pobjeda na turniru, no on je zapravo veliko razočaranje, nesposoban pobijediti na turniru zaokupljen djevojkama i zabavom. 

Ovo ne bi bio pravi fantasy roman da nema čarobnjaka, no ni on nije ono što očekujemo. Naime, on fizički uvelike odudara od ustaljenog poimanja velikoga maga, što ipak nekako uspijeva nadoknaditi svojom mudrošću. 

Tu su još i hladnokrvna ratnica Maljinn, lijepa pijanica Ardee, nespretni čarobnjakov učenik, članovi Zatvorenog vijeća, stari i senilni kralj, njegovi nesposobni sinovi, nekarakteristični ratnici, praktikali, trgovci i mnogi drugi manje ili više zanimljivi likovi. 

Iako brojem likova autor još uvijek nije uspio nadmašiti Martina, ipak ih je poprilično, a njihova karakterizacija najjača je strana ovoga romana. Pojedinačne sudbine tijekom radnje povezivat će se i ispreplitati da bi se konačno spojile u zajedničku borbu Unije protiv nadolazeće opasnosti sa Sjevera, ali i ostalih neprijatelja Midderlanda. Okosnicu radnje tako čine politička previranja, ne samo ona prema neprijateljima, nego i ona unutarnja, što romanu daje pravu srednjovjekovnu dimenziju.

Joe Abercrombie relativno je novo ime u žanru fantasyja, ali je već postigao popriličan uspjeh. Njegovi lako čitljivi romani prepuni britkoga humora, shakespearovskih trenutaka, nevjerojatnih obrata i zanimljivih događaja upotpunjeni srednjovjekovnom atmosferom i bogatom političkom i religijskom poviješću osvajaju sve više obožavatelja i sigurno je da će se za Abercombiejevo ime još itekako čuti. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona