kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Zoran Krušvar: Kamov se vraća kući

Autor: Tirena

kamov1Zoran Krušvar mladi je riječki autor poznat najprije po dobro primljenom znanstveno-fantastičnom romanu Izvršitelji nauma Gospodnjeg. Potaknut obilježavanjem 100. godišnjice smrti hrvatskoga pisca Janka Polića Kamova pronašao je novu inspiraciju i utkao je u roman Kamov se vraća kući.

Na prvi pogled tipičan roman o odrastanju pretvara se u kompleksnu priču prepunu obrata i nevjerojatnih događaja. Pokretač radnje je potraga za izgubljenim galebom, ljubimcem devetnaestogodišnjeg Anđelka koji živi s bakom Isabellom i kojeg muče tipični problemi vezani uz dob. No, kako ovo nije tinejdžerski roman, Anđelko se upušta u potragu koja će ga upoznati sa strašnom legendom vezanom uz rodni grad Rijeku. Radnju je gotovo nemoguće prepričati jer se sastoji iz mnoštva detalja i manjih priča koje i zasebno mogu tvoriti jedno djelo.

Smještanje radnje u centar Rijeke samo dokazuje autorovu vezanost uz rodni grad i poznavanje njegove kulture; prikazivanje svakodnevnih zbivanja, ljudi i njihovog govora približavaju priču urbanom romanu. U djelu se očituje i autorovo dobro poznavanje književnosti, pa se u radnju na fantastičan način upliću i likovi Kamova, Edgara Allana Poea i drugih književnika.

Kao u svakom fantastičnom romanu, i ovdje elementi fantastike djeluju prirodno i logično, čak i onda kad glavnu junakinju autor proglasi unukom Kamova i morskoga čudovišta. Zanimljive su autorove reference na sadašnje stanje u zemlji, ali i na književne postupke, kao u trenutku kada njegov junak nailazi na studenticu koja čita knjigu Kako se ponašati kao stereotipni sporedni lik u romanima s višestrukim izborom. U jednom trenutku autor se i sam pojavljuje u romanu i prima savjete o tome kako ga oblikovati.

Ono što me najviše veselilo pri čitanju jest mogućnost odabira završetka; naime, roman možete čitati na nekoliko načina: tako da slijedite upute u tekstu i sami odlučujete o tijeku radnje, ili da jednostavno čitate redom. Tim postupkom čitatelju je dana velika sloboda u oblikovanju teksta i omogućen je poseban doživljaj i povezivanje s autorom.

Roman je teško žanrovski odrediti; sadrži elemente kriminalističkog romana, fantastičnog romana, urbanog romana, avanturističkog i znanstveno-fantastičnog pa se autor više približio uracima hrvatskih fantastičara, nego pravoj visokoj fantastici.

Jednostavna linearna radnja popraćena zanimljivim ilustracijama, bridak i nenapadan humor, Janko Polić Kamov kao lajtmotiv djela, čine ovaj roman izrazito primamljivim za čitanje. Ako ništa drugo, sigurna sam da ova knjiga nije nalik ičemu što ste do sada čitali i da ćete je još dugo pamtiti.

 

 

Naslov knjige: Kamov se vraća kući
Autor: Zoran Krušvar
Godina izdanja: 2010.
Nakladnik: Mentor
Format:
Uvez: meki
Broj stranica: 204 str.
Prevoditelj: -
Jezik originala: hrvatski

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona