xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Intervju s Georgeom R. R. Martinom

Autor: Belmorn

martin-intervju-ljubljanaImali ste prilike čitati naš izvještaj o posjetu Georgea R. R. Martina Ljubljani, a sada uz punu galeriju fotografija možete pogledati i video prilog u kojem smo napravili kratki intervju s piscem. Pitali smo ga i o posjeti Dubrovniku...

Nakon što je Gemma Jackson, produkcijska dizajnerica za seriju Igra prijestolja, posjetila Dubrovnik u potrazi za lokacijama za snimanje druge sezone, logično je da su entuzijastični fanovi "ugnjavili" Martina s pitanjima o raspletu situacije.

Podsjećamo da je Dubrovnik, uz lokacije u Turskoj i Španjolskoj, bio najizgledniji za snimanje, a pisac je s blagim osmijehom na licu stalno ponavljao da "nije ovlašten davati odgovore na tu temu". Na naše pitanje hoće li se uskoro vratiti u Hrvatsku i možda posjetiti Dubrovnik, rekao je da je to predivan grad i da se nada skorom dolasku. Znači li to da je Dubrovnik već odabran kao lokacija za snimanje i to još ne smije potvrditi ili nas samo navlači?

daenersy_dubrovnik
Ako se Dubrovnik doista izborio za lokaciju, snimanje bi se moglo odvijati na zidinama tvrđave, sporednim ulicama a možda i na Stradunu. Fanovi nagađaju da bi se za seriju mogao iskoristiti i Franjevački samostan.

Snimanje bi trebalo početi u 9. mjesecu ili ranije, kada bi ga mogao posjetiti i George R.R. Martin. Po izgledu grada možemo zaključiti da vjerojatno neće "glumiti" Zmajev kamen, tvrđavu u kojoj obitava Stannis Baratheon, pretendent za prijestolje. Ako oduzmemo i Željezno otočje, vjerujemo da će Dubrovnik u seriji biti Qarth, veliki trgovački grad u koji se Daenerys uputila, tako da bi krajem ljeta tamo mogli ugledati i Emiliu Clarke.

Pogledajte galeriju slika s potpisivanja u Ljubljani.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona