goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Original Sin kickstarter

Autor: Exxar

Pomalo iz vedra neba, Larian Studios otvorili su Kickstarter kampanju za svoj nadolazeći RPG Divinity: Original Sin.

Original Sin prvi put je javnosti otkriven prije devet mjeseci, a po trenutnim planovima trebao bi biti izdan krajem godine. Većina igre je već dovršena i po svemu što smo do sada znali ekipa iz Lariana namjeravala je prije ili kasnije otvoriti Kickstarter kampanju za neku od svojih igara, no nekako je bilo za očekivati kako će to biti potpuno nova igra s obzirom na to da je Original Sin već u potpunosti financiran njihovim vlastitim kapitalom i ulagačima.

No, kako bilo da bilo, Larianovci su ovaj kickstarter pokrenuli zato da Original Sin učine još boljom igrom. Kako kažu, već imaju dovoljno sredstava da igra bude dobra, no Kickstarteru su se okrenuli kako bi je mogli napraviti najboljom. Prihodi od ove kampanje tako će poslužiti da Larian zaposli dodatnu radnu snagu te da se što više poveća količina zanimljivih stvari za raditi u svijetu igre. To uključuje više mogućih rješenja za svaki quest, značajne posljedice za što više questova ovisne o učinjenim djelima, više questova i zagonetki, više dostupnih područja, više NPC-ova i monstera, itd. A ako se probije početni cilj od 400000 američkih dolara, na tapetu dolazi više customizacije likova, više party membera, više mogućnosti editora, više svačega.

Editor? Da, uz samu igru biti će isporučen isti onaj editor kojega koriste i Larianovci. World building, stvaranje opreme, likova, dijaloga i skriptiranje priče? Pfft, čas posla. Editor će biti integriran sa Steam Workshopom radi lakšeg dijeljenja kreacija ali ćete svoje kreacije moći distribuirati i drugim kanalima. Ovime je Original Sin zaista pozicioniran da bude jedan od najboljih i najdugovječnijih RPG-ova do sada, i nadamo se kako nas ekipa iz Lariana neće razočarati.

screenshot

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona