kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Dungeon Siege 2

pic_article_crpg_ds2_pocetak_tn.jpgNaziv: Dungeon Siege 2
Platforme: Windows
Izdavač: Microsoft Game Studios
Razvojni studio: Gas Powered Games
Godina: 2005.
Žanr: hack and slash RPG
Multiplayer: da

2002. razvojna skupina Gas Powered Games pod izdavačkim okriljem izdavač Microsofta na tržište je izbacila naslov Dungeon Siege. Dugo najavljivana od strane svog idejnog tvorca Chrisa Taylora (prijašnji projekti: proslavljeni RTS Total Anninhalation) kao revolucija u svijetu računalnih (uvjetno govoreći) roleplay igara na tržištu je ostvarila solidan uspjeh, te samim time uvjetovala izlazak ekspanzije (Legends of Aranna), a kasnije i nastavka. Koliko je zaista bila revolucionarna, teško je reći, pošto se činilo da je 'napredak' ostvaren čistom automatizacijom samog procesa borbe i maksimalnim pojednostavljivanjem kako priče, tako i samih kontrola te sučelja. Klasična priča o kataklizmi u nekoć idiličnom kraljevstvu kojoj na kraj staje golobradi (osim ako ste igrali patuljka) farmer također se nije isticala. Čak bi se moglo reći da je bila tu samo radi opravdavanja akcijskog dijela. Uistinu, činilo se da je original postigao savršenstvo na polju igara koje zahtijevaju uistinu minimalan intelektualni angažman.

Iako me upravo tom jednostavnošću original nije mogao zainteresirati za igranje duže od par dana, u kroničnom nedostatku hack'n'slash naslova u posljednje vrijeme okrenuo sam se njegovom nasljedniku. Dungeon Siege 2 je izašao na tržište (2005.) bez prevelike buke. Priča se opet odvija na velom tajni zavijenom kontinentu Aranni. Nevolje su na pomolu i jedino što može spasiti zemlju od sigurne propasti ste... Vi. Opet. Pradavna proročanstva, prijetnja apokalipse, rijeke krvi, bacanje golemog kometa na glavni vilenjački grad... Može li priča biti bolja? Naravno da može, no ova vrlo dobro ispunjava svoju svrhu.

pic_article_crpg_ds2_borba_tn.jpg Što nam nudi pored intelektualno zahtjevnog zapleta? Mnoštvo bezumne borbe začinjene specijalnim efektima? Dakako. No, to čini na nešto rafiniraniji način dodajući samom procesu borbe dosta novih opcija koje, iako nema mnogo, poprilično mijenjaju način igre u odnosu na original. Prvo, tu je mogućnost isključivanja automatizirane borbe. Ukoliko se želite osobno pozabaviti masakrom, sada to i možete. No, pitanje je zašto bi to htjeli? Naime, igra je sama po sebi poprilično kaotična i vaš ekran dosta često biva doslovno preplavljen mnoštvom specijalnih efekata i hordama neprijatelja, što kontinuirano ručno udaranje po jednom protivniku čini gotovo nemogućom misijom. Pogotovo kada u priču uključimo i ostatak vaše vjerne družine čiji se broj može popeti i na 6 članova. 4 moguća polja specijalizacije (koja se dodatno granaju unutar sebe, te dodatna 2 koja dolaze s ekspanzijom) osiguravaju dosta zanimljive mogućnosti na polju razvoja likova. Tako su tu standardne orijentacije na borbu prsa o prsa, borbu na daljinu, borbenu magiju te prirodnu magiju. Sistem preuzet iz originala gdje se nivo iskustva u pojedinoj grani povećava njenim učestalim korištenjem javlja se i ovdje te, manje-više, uspješno funkcionira. Ubacimo li još u cijelu priču mnoštvo čarobnih predmeta, čarolija, dodatnih 'moći' koje likovi mogu razviti, dobivamo poprilično primamljivu igru koja je sposobna priuštiti mnoge sate zabave igračima željnim takve vrste lake zabave. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je veoma slična Diablu 2. koji joj je, više nego očito, uzor.

pic_article_crpg_ds2_vjestine_tn.jpg Za razliku od same igre, čija je priča zajedno s dizajnom okoliša poprilično zanimljiva (da ne napišem podnošljiva) sa mnoštvom zadataka vezanih uz pojedine članove družine, ekspanzija Broken World je sasvim drugačija. Naime veoma je monotono dizajnirana i stravično predvidljiva (čak i više od originala), te ne donosi nikakvu zadovoljštinu nakon što (i ako) je prijeđete. Ionako je njena priča već u domeni SF-a sa svojim invazijama bića iz druge dimenzije i slično. Brr.

Kao zaključak, igra se preporuča svima onima koji su umorni od intelektualno zahtjevnijih igara, te onima željnima bezumnog ali prekrasno animiranog nasilja nad florom i faunom Aranne koje je zamaskirano nazivom računalne roleplaying igre. Privlačan hack'n'slash koji izvrsno funkcionira kao takav. Naime, igra je vrlo izravna u svojoj prezentaciji. Nema odviše pretenzija i kao takva je veoma zabavna. Pored toga, ljeto je. Idealan materijal za tzv. 'one night stand'.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona