godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

The First Templar

coverNaziv: The First Templar
Platforme: Windows, XBox 360
Izdavač: Kalypso Media
Razvojni studio: Haemimont Games
Godina: 2011.
Žanr: akcijski RPG
Multiplayer: da, coop

The First Templar avanturistički je naslov izdan za Xbox 360 i Windows. Razvili su ga Heamimont Games (koji iza sebe imaju niz sitnih naslova ove tematike), a u opticaj pustili Kalypso Media i FX Interactive.

Radnja je smještena u početak 14. stoljeća,  pred kraj križarskih ratova. Dva sposobna templara dolaze na Cipar razgovarati o pitanju Svetog Grala i ondje nailaze na neočekivane prepreke. Kada ih prijeđu, nove informacije odvedu ih u zastranjenje, ali istovremeno otkrivenje događanja jedne sasvim druge prirode.

O igri The First Templar ne može se puno toga reći. Radi se u jednostavnom, skromnom naslovu od kojeg se nije moglo puno očekivati, ali pruža pristojnu zabava za kišne dane. Akcijsko-avanturistička, igra smješta igrača u ulogu templara i iz perspektive trećeg lica ga vodi kroz priču ispunjenu borbama i ponekom jednostavnom zagonetkom.

firsttemplar004

Sistem borbe, glavnog aspekta igre, vrsta je dodge sistema, korištenja mača protiv nemagičnih, ali ponekad čudovišnih protivnika, korištenje štita za obranu ili izvođenje vještina te izmicanja za zbunjivanje protivnika. Metoda je veoma jednostavna, a dobrim dijelom se borbe mogu proći i sumanutim slashanjem. Uostalom, templari se kreću i izvode pokrete koje bi mogli raditi jiu jitsu majstori bez oklopa.

firsttemplar008

Puno pomažu pomoćni likovi koji se pojavljuju kroz igru. Moguća je nadogradnja oružja i opreme, sasvim skromna i funkcionira po načelu tajni. U izborniku piše gdje se nalaze, potrebno je samo malo pogledati, pokupiti ih i dobiti pojačanje. Djeluje i bez njih. Slično je s vještinama - sakupljanje XP bodova templarima omogućuje kupovanje novih vještina. Mnoštvo ih je, razlikuju se svrhom, likovi ih međusobno dijele, ali ima i jedinstvenih, i jasno, orijentirani su na borbu. Također je moguće kooperativno igranje.

firsttemplar009

Prohod je linearan, a dizajn sasvim prihvatljiv. Nije prenesena sva ljepota Cipra ili Francuske, ali ionako se vrijeme provodi u trčkaranju kroz puteljke na kojima su protivnici. Igrač pomaže ljudima i otkriva djeliće priče o Svetom Gralu, a sva je radnja centrirana oko nekoliko likova te iako u pozadini vrti veću priču, sasvim je personalna. Radnja nudi jedan veći obrat i nekoliko manjih zanimljivosti, a sama po sebi nije uopće loša, ali je nedovoljno dobro prezentirana.

firsttemplar014

Pristupačna mlađim ili nezahtijevnim igračima koji dobiju nekoliko sati blage igre u settingu koji ne pršti kolosalnošću, tehnoseksomagijom i dvadeset gigabajta audia. Ne očekujte previše. Vrijedi se pozabaviti radi priče pa probajte. Ako vam se ne svidi, ugasite i nitko neće ostati oštećen.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona