godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Hard Reset

Hard_Reset_coverNaziv: Hard Reset
Platforme: Windows
Izdavač: Valve Corporation
Razvojni studio: The Flying Wild Hog
Godina: 2011.
Žanr: FPS
Multiplayer: ne
Minimalna konfiguracija: Intel Pentium 4 2.5 GHz ili AMD Athlon 64, 2 GB  RAM, NVIDIA GeForce 8800 GS, ATI Radeon 3870 ili ekvivalentna grafička kartica, 512 MB VRAM, 4 GB HDD

Hard Reset je novi cyberpunk FPS iz ruku indie tvrtke Flying Wild Hog izdan za PC. U naprednom vizualnom izdanju oslanja se na klasične mehanike gotovo rugajući se trenutnom razvojnom stanju FPS/RPG igara.

Jednim je pogledom na igru moguće utvrditi da se radi o hibridu nekoliko prethodnih naslova, svojim primarnim načinom borbe i uopće izgledom jako podsjećajući na Painkiller. S obzirom na to da su igru razvila četvorica developera iz tima Painkillera, postaje jasno da se radi o nanovo zapakiranoj jednostavnosti divljeg raspucavanja svega oko sebe. Kada se aspekti zbroje i oduzmu, igra je upravo to, cyberpunk mutacija Painkillera -  inspiriranog Serious Samom – pojačana kaotičnom eksplozivnošću. Takva se može smjesta kategorički odbaciti ili prihvatiti. Prihvatimo li je, na svoj je način zadovoljavajuća.

HR1

Rugajuće, na način da je prije svega ekskluzivan PC naslov, ne uključuje multiplayer, nema repetiranja oružja i ne koristi streljivo, nema obnavljanje energije, nema zakrivanja, skakanja, puženja ili bilo kakvog drugog kretanja osim WSAD-a sa skokom i povremenim doticanjem prekidača koji sasvim arkadno blokiraju putove prije nego li se počiste. Prolazeći kroz jednosmjerne razine igrač odbija valove zlih mašina iz uz taj oblik zabave ponuđeno je nekoliko detalja koji bi mogli zaokupiti.

HR2

Koristeći uvijek ista dva oružja, vatreno i energetsko, koja je moguće nadograđivati napredovanjem u igri, odabiranje između modova transformira oružje i kreira nove oblike koji ispaljuju specifično streljivo ili energetske valove koji na različite načine dižu prostor u zrak. Same zone borbe nisu oštetive, ali se uokolo nalazi masa dijelova prostora i objekata koji se mogu koristiti za širenje eksplozivnosti, što je jedina svrha igre. Tako je moguće pogoditi električno-energetskom bombom neki generator koji će eksplodirati i raširiti struju do zapaljivih karnistera koji će se potom razletjeti zrakom, oštećujući sve oko sebe. Mnoštvo mašina uvijek napada na isti način i ponaša se, ovisno o tipu, jednako, što u konačnici zahtijeva "pažljiviji" pristup jedino kada se nađete lice u lice s mnoštvom bezumnih kreatura. Za posebne trenutke sačuvani su gigantski protivnici koji uništavaju sve pred sobom i čekaju da im pronađete slabost, a svojim dizajnom dovoljno variraju, obogaćujući bitku. Osim čiste borbe, moguće je pronalaziti skrivena mjesta i tajne, te pratiti stanje standardnih oblika collectiblesa i achievementsa. Ništa naročito inteligentno, samo nekima pomaže postaviti ciljeve.

HR3

Efekti i neonsko-briljantinsko-superagresivno svjetlosno šamaranje izuzetno arhitetski detaljnih razina dovodi do osjećaja apokalipse u rađanju, jedini je problem pomalo bezumna priča. Igra je u svim aspektima inspirirana različitim gamerskim i književno-filmskim SF naslovima, ali je priča upitne kvalitete. Jedan od problema je pomalo neispoliran pristup prepričavanju u obliku dinamičnih stripovskih sekvenci koje brzajućoj i neutemeljenoj radnji više oduzimaju no što daju. Sama ideja zapravo započinje zanimljivo, no u konačnici nema se tu što puno analizirati.

HR4

Osim neiskorištene priče, dva su glavna problema prisutna u igri. Prvi je njena kratkoća. Ovladate li kontrolama, govorimo o nekoliko sati igre, osim ako vrijeme posvetite promatranju zaista interesantne okoline intenzivirane zanimljivim glazbenim odabirom s keltskim prizvukom. Sam pogled na neke lokacije budi kreiranje vlastitih priča. No, drugi od problema puno je naporniji. Zbog eksplozivne okoline lako je posve bez ikakvog povoda umrijeti, samo na temelju neke nasumično eksplodirane bačve, što ne bi bio problem kada bi se moglo snimiti bilo kada. No ne može se jer igra koristi checkpointove pa iz toga slijedi da možete 20 minuta prolaziti misiju, naletjeti na nešto eksplozivno što vas dokrajči uopće van borbe i vrati vas, takoreći, na početak. Zbog prirode smrti frustrirajuće, inače prigodno igri.

HR5

Hard Reset je jednostavna igra u stilu Painkillera ili Serious Sama s minornim RPG elementima i dodacima čistoj rasturačini kako bi se igrača dodatno zainteresiralo. Čini se, međutim, da će ovdje grafika možda najviše povlačiti za sobom, sve dok se igra ne prijeđe, što je zaista kratko vrijeme. Ugodna za odmor, ne očekivati ništa posebno, ali opet posebno na svoj način.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona