godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Adventures Dark and Deep novosti

Autor: Exxar

playersmanualJoseph Bloch objavio je na svojem blogu planove za financiranje i izdavanje Game Masters Toolkita  i Bestiarya za svoj Adventures Dark and Deep RPG.

Adventures Dark and Deep je Blochova vizija o tome kako bi se originalni Dungeons & Dragons razvijali da Gygax nije napustio TSR sada već davne 1985. Prošle godine izdan je A Curious Volume of Forgotten Lore, dodatak iskoristiv sa bilo kojim D&D retro-klonom, pa čak i sa samim ranim edicijama D&D-a. On je donio nove klase te ostale opcije i pravila inspirirana Gygaxovim radom odnosno smjerom u kojem je vodio D&D prije nego li je napustio TSR. No, originalna ideja je bila da Adventures Dark and Deep bude samostojeća igra, i to se upravo počelo realizirati. Nedavno je u prodaju kao PDF pušten Adventures Dark and Deep Players manual, dok je rad na Game Masters Toolkitu i Bestiaryu u tijeku.

Za razliku od Players manuala, Game Masters Toolkit neće biti kickstartan jer su sva sredstva već osigurana. Ilustracije upravo počinju pristizati od autora a uređivanje knjige je oko 50% gotovo. Za sada je izgledno kako će ona biti izdana tijekom svibnja.

Što se pak Bestiarya tiče, on će ipak biti kickstartan, no primarno zbog ilustracija. Naime, sadržavati će čak 896 različitih monstera, kako starih klasika tako i potpuno novih kreacija. Kada kickstarter bude započet, tekst će već biti gotov, a ovisno o tome koliko se novaca skupi iznad inicijalnog cilja (koji će biti dovoljan za naslovnicu, uređivanje, prijelom i pokoju unutarnju ilustraciju), toliko će i monstera biti ilustrirano. Bestiary će vjerojatno biti izdan krajem godine.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona