kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

LARP - općenito

L.A.R.P. = Live Action RolePlaying = Igranje uloga uživo (op.gl.ur.)

Osobe koje se bave LARP-om (ili popularnije LARP-eri) se često pitaju kako objasniti što je to LARP osobama koje se njime ne bave. Iz dugogodišnjeg iskustva proizašlo je da je LARP najlakše objasniti kao D&D (ili sličan pencil 'n' paper) u kojem se ne sudjeluje preko olovke, papira i prepričavanja već preko mača, pregovaranja i proživljavanja (ili kako se to popularnije kaže „u živo“). Međutim, osobe koje razumiju gore dano objašnjenje u većini slučajeva već imaju neka iskustva s LARP-om pa bila ona iz prve, druge, treće ili četvrte ruke, preko promatranja ili aktivnog sudjelovanja. Stoga se pojavila potreba da se nađe način da se LARP objasni osobi koja nema iskustva s igranjem uloga (roleplaying) ili stvarima poput SF-a ili Fantasy-a što je ispalo vrlo težak posao.

Kao prvo LARP nije kult, organizacija, životna filozofija, religija, mlaćenje po šumi, način rješavanja frustracija ili išta slično. LARP je u svojoj biti igra (iako se u neku ruku može smatrati sportom); igra u kojoj svaki pojedinac odabire i stvara lika kojeg će igrati, izmišlja njegovu životnu priču, njegove mane i vrline i poglede na svijet. Njegov lik ima sposobnosti koje ima taj pojedinac koji ga tumači, jer tvrditi kako njegov lik može preskočiti tri metra široko korito rijeke ne znači apsolutno ništa osim puka hvastanja ako on to uistinu ne može učiniti. LARP likovi mogu pripadati bilo kojem vremenskom razdoblju iako je najpopularniji tzv. fantasy setting u kojem se likovi kreiraju po uzoru na fantasy srednji vijek baziran na Tolkienu, iako prilično različit od njegovog Međuzemlja.

LARP-ovi u punom smislu te riječi održavaju se na LARP događajima. LARP događaj je nešto poput višednevnog logorovanja. LARP-eri odasvud nalaze se u dogovorenoj šumi, postavljaju kampove i kada LARP počne svi vode svoje stvorene likove sve dok događaj ne završi čime se sve vraća na staro. Za to vrijeme sve je moguće. Ratnici, u svojim čvrstim oklopima, vješto mašu svojim oštrim (čitaj: „spužvenim“) mačevima, magovi bacaju čarolije, bardovi pjevaju, druidi proučavaju promjene u prirodi, a iscjelitelji liječe ranjene. Velike bitke, dvoboji, diplomatski pregovori i nove ljubavi česti su i uobičajeni na LARP događajima, kao i nova prijateljstva i iskustva nakon LARP događaja.

Stoga, ako ste zainteresirani, dođite i informirajte se jer sigurno ste barem jednom poželjeli živjeti u tom galantnom dobu viteštva bez onih neugodnosti poput kuge ili nedostatka WC papira (iako je u LARPu i to moguće - op.gl.ur.).

Više informacija o samom LARP-u možete naći na Hrvatskom LARP portalu www.larp.hr.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona