kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

AMTGARD LARP

Amtgard Live Action Role Playing sistem nastao je u SAD-u. On omogućava igranje uloga uživo na način da je lako moguće organizirati različite vrste aktivnosti poput borbenih aktivnosti koje obuhvaćaju različite bojne igre i ne borbenih aktivnosti koje mogu obuhvatiti igranje uloga, te natjecanja u «kulturnim» disciplinama poput izrade odora, izrade oružja i oklopa, slikanja, sviranja, pjevanja, itd. Cilj Amtgarda je rekreacija srednjevjekovnog svijeta protkanog s fantastičnim elementima. U tu svrhu je nužno da igrači budu odjeveni u skladu s ranije navedenim pretpostavkama. Za borbu Amtgard koristi oružja koja ne mogu ozlijediti nikoga. Oružja se u pravilu izrađuju od bambusovih štapova koji su obloženi tvrdom spužvom kako udarac takvim oružjem ne bi prouzročio bol ili ozljedu. U Amtgardu igrač može igrati jednu od ponuđenih klasa. Klase se dijele na standardne i ne standardne. Ne standardne klase su u biti čudovišta koja se uglavnom koriste u pustolovinama (questovima). Standardne se klase dijele na magijske i ne magijske i svaka od takvih klasa ima 6 razina kroz koje igrači napreduju. Magijske su klase čarobnjak, iscjelitelj, bard i druid. Njihove su magijske sposobnosti striktno definirane pravilima. Od ne magijskih klasa mogu se spomenuti sljedeće: ratnik, barbar, streličar, ubojica, izviđač i redovnik.

Amtgard LARP Zumberak II 2006.2.JPG Svijet Amtgarda podijeljen je na kraljevstva koja se dijele na vojvodstva, barunije i općine/okruge (eng. Shire). Na čelu svakog takvog poglavlja su monarh, regent i premijer koji se biraju demokratski na razdoblje od 6 mjeseci. U Hrvatskoj se Amtgard počeo igrati prije desetak godina u Kutini, no tek je prije 3 godine, osnivanjem Amtgard općine (Shirea) «Krvomeđe» prestao biti događaj koji se organizira jednom godišnje, već se počeo odvijati na tjednoj bazi, kako je to uostalom i uobičajeno u SAD-u. «Krvomeđe» je locirano uz savski nasip u Zagrebu u blizini toplane i održava se svake nedjelje poslije podne. Shire Krvomeđe dvaput godišnje organizira trodnevni Amtgard LARP događaj na Žumberku u naselju Budinjak pod nazivom «Rajski vrhovi». Oni se svake godine organiziraju zadnjeg vikenda u svibnju i kolovozu. Osobe koje žele sudjelovati na Rajskim vrhovima trebaju ponijeti kompletnu opremu za kampiranje, što uključuje i šator, te hranu i piće za 3 dana boravka u prirodi.

Amtgard LARP Zumberak II 2006.3.JPG Amtgard je otvoren svim punoljetnim osobama. Iznimno se može dozvoliti sudjelovanje mlađih osoba uz pismeno dopuštenje roditelja ili staratelja. Na Krvomeđu osobe mlađe od 14 godina smiju sudjelovati u igri samo uz nazočnost roditelja ili zakonskih staratelja. Za Rajske vrhove je ta dob 16 godina. To konkretno znači da osobe mlađe od 16 godina ne smiju doći na Žumberački LARP bez roditelja nevezano za njihovo pismeno dopuštenje.

Najstrože je tijekom Amtgard događaja zabranjeno opijanje, te korištenje opojnih droga. Osobe zatečene u alkoholiziranom stanju, kao i osobe pod utjecajem ilegalnih opijata bit će odmah udaljene s događaja, s time da će osobe pod utjecajem ilegalnih opijata biti prijavljene Policiji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona