Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Najava: Munchkin Zombies

Autor: Exxar

 

cover_250Na prošlogodišnjem Spielu u Essenu (najvećem svjetskom sajmu igara, o kojem smo već pisali u nekoliko navrata) imali smo priliku zaigrati probnu verziju nove nadolazeće Munchkin igre, Munchkin Zombies. Prototip je bio bez ilustracija tako da ne možemo komentirati izgled karata, no za tu svrhu vam preporučamo da pogledate ekskluzivni card preview na GeekDadu koji je u međuvremenu osvanuo. Sama igra u prodaju bi trebala biti puštena tijekom proljeća ili ljeta, a s obzirom na to da smo isprobali prototip s pravilima koja su bila aktualna u listopadu, neke stvari o kojima ćemo pisati još se mogu promijeniti.

Možda je najbolje da na samom početku kažemo da nam se Munchkin Zombies vrlo svidio. Tematika zombija uvijek se može dobro iskoristiti, a zaista briljira u humorističnom stilu koji je svojstven Munchkinu. Što se samih pravila tiče, stvar je jednostavna – nisu uvedene nikakve novosti, te iako se nekima može činiti da je to recikliranje stare slave, smatramo to vrlo pozitivnim jer ne dovodi do nikakvih novih komplikacija, a oni koji već imaju iskustva s Munchkinom jednostavno mogu otvoriti i zaigrati igru bez ikakvog proučavanja pravila.

Kao što se može zaključiti iz naziva igre, munchkini su ovaj puta zombiji, a ulogu monstera poprimaju njihove žrtve od kojih neke nisu nimalo bezopasne. Tako se među protivnicima nalazi npr. Action Hero (lvl 20) te je, kao i u filmovima, u borbi s njim glavna uloga njegova a zombiji nisu ništa više od topovskog mesa. Ili barem tako kaže flavor text. No da, nazad na igrače i njihove likove. U različitim Munchkinima koristile su se različite vrste karata za definiranje likova, pa se tako u Munchkin Zombies koriste Mojo i Power karte. Mojo karte su zapravo klase poznate iz većine Munchkina samo pod drugim imenom koje puno bolje odgovara zombijima, dok su Poweri otprije poznati iz Super Munchkina i Munchkin Bitesa te funkcioniraju na identičan način. Ovdje imamo i jedan prigovor, a to je da je različitih vrsta Mojoa premalo (svega tri) te da bonusi koje daju nisu najsretnije odabrani. Tako je npr. Plague Zombie koristan samo u borbi protiv monstera levela 11 ili više, dok Atomic Zombie dobije +1 na level po predmetu kojeg drži u rukama, dakle najčešće +1 ili +2. S druge strane, Poweri su puno bolje riješeni te su vrlo dobro balansirani, iako se na prvi pogled mogu činiti pomalo dosadnima (primjeri Powera su Strong, Fast, Intelligent i Sneaky). Od zamki i curseova koriste se curseovi, a većina njihovih naziva rimuje se sa braaaaaaaains!

bookmark_250Treasure i door karte su općenito vrlo dobro prilagođene tematici igre. Tako npr. monster enhanceri nose nazive poput With a Shotgun, With a Double-Barreled Shotgun ili Driving a Steamroller, dok je oprema koju zombiji koriste vrlo raznolika i najčešće ju ne upotrebljavaju na predviđen način (jer zombiji naravno nisu baš dovoljno pametni da koriste predmete iz svakodnevnog života). Primjeri toga su Umbrella koji je zapravo headgear jer ga zombi ima probodenog kroz glavu pa time odbija udarce ili Chain Link Fence za kojeg je zombi slučajno zapeo i otrgnuo pa mu služi kao oklop.

Što se samog gameplaya tiče, možemo reći da je u globalu cijela igra prilično dobro balansirana (osim naravno pokoje iznimke, poput prijespomenutih Mojoa). Omjer različitih vrsta karata čini se idealnim te se ne pojavljuju situacije kao npr. u Munchkin Bites gdje ima premalo one-shot itema za petljanje u borbe, a previše permanentnih itema koji ne zauzimaju slotove (ruke, headgear itd). Monsteri su vrlo šaroliki i većina ih ima neku sposobnost koja utječe na samu borbu.

Sve u svemu, čini se da će Munchkin Zombies biti jedan od uspješnijih izdanaka franšize, što zbog dobre provedbe, što zbog u zadnje vrijeme vrlo popularne tematike. Trenutno se očekuje da će igra u prodaju biti puštena početkom svibnja, a dotad nam ostaje pratiti Daily Illuminator, Munchkin News, SJG Twitter i forume za nove informacije koje će nedvojbeno malo po malo biti puštane u optjecaj.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona