kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Najava: Munchkin Zombies

Autor: Exxar

 

cover_250Na prošlogodišnjem Spielu u Essenu (najvećem svjetskom sajmu igara, o kojem smo već pisali u nekoliko navrata) imali smo priliku zaigrati probnu verziju nove nadolazeće Munchkin igre, Munchkin Zombies. Prototip je bio bez ilustracija tako da ne možemo komentirati izgled karata, no za tu svrhu vam preporučamo da pogledate ekskluzivni card preview na GeekDadu koji je u međuvremenu osvanuo. Sama igra u prodaju bi trebala biti puštena tijekom proljeća ili ljeta, a s obzirom na to da smo isprobali prototip s pravilima koja su bila aktualna u listopadu, neke stvari o kojima ćemo pisati još se mogu promijeniti.

Možda je najbolje da na samom početku kažemo da nam se Munchkin Zombies vrlo svidio. Tematika zombija uvijek se može dobro iskoristiti, a zaista briljira u humorističnom stilu koji je svojstven Munchkinu. Što se samih pravila tiče, stvar je jednostavna – nisu uvedene nikakve novosti, te iako se nekima može činiti da je to recikliranje stare slave, smatramo to vrlo pozitivnim jer ne dovodi do nikakvih novih komplikacija, a oni koji već imaju iskustva s Munchkinom jednostavno mogu otvoriti i zaigrati igru bez ikakvog proučavanja pravila.

Kao što se može zaključiti iz naziva igre, munchkini su ovaj puta zombiji, a ulogu monstera poprimaju njihove žrtve od kojih neke nisu nimalo bezopasne. Tako se među protivnicima nalazi npr. Action Hero (lvl 20) te je, kao i u filmovima, u borbi s njim glavna uloga njegova a zombiji nisu ništa više od topovskog mesa. Ili barem tako kaže flavor text. No da, nazad na igrače i njihove likove. U različitim Munchkinima koristile su se različite vrste karata za definiranje likova, pa se tako u Munchkin Zombies koriste Mojo i Power karte. Mojo karte su zapravo klase poznate iz većine Munchkina samo pod drugim imenom koje puno bolje odgovara zombijima, dok su Poweri otprije poznati iz Super Munchkina i Munchkin Bitesa te funkcioniraju na identičan način. Ovdje imamo i jedan prigovor, a to je da je različitih vrsta Mojoa premalo (svega tri) te da bonusi koje daju nisu najsretnije odabrani. Tako je npr. Plague Zombie koristan samo u borbi protiv monstera levela 11 ili više, dok Atomic Zombie dobije +1 na level po predmetu kojeg drži u rukama, dakle najčešće +1 ili +2. S druge strane, Poweri su puno bolje riješeni te su vrlo dobro balansirani, iako se na prvi pogled mogu činiti pomalo dosadnima (primjeri Powera su Strong, Fast, Intelligent i Sneaky). Od zamki i curseova koriste se curseovi, a većina njihovih naziva rimuje se sa braaaaaaaains!

bookmark_250Treasure i door karte su općenito vrlo dobro prilagođene tematici igre. Tako npr. monster enhanceri nose nazive poput With a Shotgun, With a Double-Barreled Shotgun ili Driving a Steamroller, dok je oprema koju zombiji koriste vrlo raznolika i najčešće ju ne upotrebljavaju na predviđen način (jer zombiji naravno nisu baš dovoljno pametni da koriste predmete iz svakodnevnog života). Primjeri toga su Umbrella koji je zapravo headgear jer ga zombi ima probodenog kroz glavu pa time odbija udarce ili Chain Link Fence za kojeg je zombi slučajno zapeo i otrgnuo pa mu služi kao oklop.

Što se samog gameplaya tiče, možemo reći da je u globalu cijela igra prilično dobro balansirana (osim naravno pokoje iznimke, poput prijespomenutih Mojoa). Omjer različitih vrsta karata čini se idealnim te se ne pojavljuju situacije kao npr. u Munchkin Bites gdje ima premalo one-shot itema za petljanje u borbe, a previše permanentnih itema koji ne zauzimaju slotove (ruke, headgear itd). Monsteri su vrlo šaroliki i većina ih ima neku sposobnost koja utječe na samu borbu.

Sve u svemu, čini se da će Munchkin Zombies biti jedan od uspješnijih izdanaka franšize, što zbog dobre provedbe, što zbog u zadnje vrijeme vrlo popularne tematike. Trenutno se očekuje da će igra u prodaju biti puštena početkom svibnja, a dotad nam ostaje pratiti Daily Illuminator, Munchkin News, SJG Twitter i forume za nove informacije koje će nedvojbeno malo po malo biti puštane u optjecaj.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona