kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Najava: Osmo izdanje Warhammer: The Game of Fantasy Battles

warhammer_fantasy_8th_250.jpgGames Workshop je napokon i službeno objavio datum izlaska najnovijeg izdanja njihove iznimno uspješne strateške igre Warhammer: The Game of Fantasy Battles - već 10.7.2010. očekuje nas sasvim nova inkarnacija ove popularne igre. Povodom najave pripremljen je i trailer.

Za one manje upućene, radi se o jednoj od uspješnijih, ako ne i najuspješnijoj stolno-strateškoj igri minijaturama u kojoj igrači preuzimaju ulogu generala koji upravlja vojskom jedne od petnaest rasa Warhammer svemira. Izbor je širok, od monstruoznih Ogre Kingdomsa, preko za fantasy standardnih patuljaka, vilenjaka, orkova, goblina i arturijanskih viteza Bretonnije, do demonskih sila Kaosa. Svaka rasa ima mnoštvo jedinstvenih jedinica -  heroja, pješadije, konjice, ratnih strojeva, raznih stvorenja poput grifona, zmajeva i hidri - od kojih se može sastaviti vojska na razne načine.

Kada igrač izabere vojsku, osim što je potrebno nabaviti same minijature, potrebno je iste sastaviti i obojati. Upravo ovaj dio ''Warhammer hobija'', kako ga Games Workshop voli nazivati, jest ono što većini predstavlja ili nesavladivu prepreku ili zabavan izazov. Naravno, obojati vojsku od stotinjak minijatura prosječne veličine 4cm se na prvi pogled čini prilično teško, no uz malo vježbe postaje zabavna i opuštajuća aktivnost.

Također, sam izgled vojske prilično je fleksibilan - dok god minijatura predstavlja ono što bi po pravilima trebala predstavljati, gotovo sve je dozvoljeno. Kako su minijature većinom od plastike, lako je mijenjati detalje, npr. poze, naoružanje i slično, što omogućava stvaranje uistinu unikatnih minijatura. Sukob dvije sasvim obojane vojske vizualno je prilično impresivan i pruža popriličnu satisfakciju koja čini sve te sate provedene s kistom u ruci itekako isplativima.

No, što nam donosi novo izdanje? Ako je za vjerovati glasinama, čini se da je Games Workshop odlučio jezgrovito promijeniti sistem igre. Prva i možda najvažnija promjena jest način na koji se slaže army lista. U osmoj ediciji će broj bodova koje je moguće potrošiti na određen slot (dakle, heroje, core unite, special unite itd.) biti ograničen postotkom. Priča se o 25% maksimalno na heroje, 25% minimalno na core unite, 25% maksimalno za special unite i 25% maksimalno za rare unite. Kako će ovo točno utjecati na sadašnje army bookove (budući da neke liste po ovom sistemu postaju neizvedive), ostaje za vidjeti, no spominje se errata za svaku vojsku.

Također, mijenja se sistem korištenja magije. Izgleda da će po novom sistemu biti mnogo pogubnija, no i spektakularnija kada uspije. Irresistible force će imati i negativne posljedice, bit će moguće čuvati power dice za idući magic phase (doduše uz određene penaltyje), magije se više neće birati nasumce, nego ćemo ih sami odabrati.

Što se tiče borbe, izgleda da novo izdanje donosi brojna poboljšanja za pješadiju - brojčano veće jedinice će dobivati značajne bonuse, boriti se u više rankova i možda čak dobiti stubborn pravilo kada dosegnu određenu veličinu. Druge dvije bitne promjene su ograničenje savea na jedan, dakle ili armour ili ward save (slično kao u Warhammeru 40,000), kao i općenito smanjenje broja armour save modifiera.  Movement faza će biti pojednostavljena sa malo više slobode u manevriranju.

Važno je napomenuti da će novi rulebook biti na čitavih 528 stranica, što je dvostruko više od sadašnjeg. Što će tolike dodatne strane sadržavati, ostaje predmet špekulacije, no najvjerojatnije se radi o dodatnim misijama, već spomenutoj errati za army bookove ili nečem sličnom. Osim rulebooka, novo izdanje će pratiti i novi starter set za koji se govori da će sadržavati netipičnu kombinaciju – High Elfove i Skavene.

Iako je sve ovo još podložno promjenama u zadnji tren, čini se da nam osmo izdanje uistinu nosi temeljne promjene. Games Workshop već dulje vrijeme najavljuje 2010. kao ''godinu fantasyja'' i čini se da su odlučni u namjeri da nam predstave nov, ušminkan sistem. Kako će to utjecati na naše plastične legije i već dobrano poharane novčanike, ostaje za vidjeti.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona