Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Veliki glumački update za Igru prijestolja

Autor: Belmorn

Clash-of-Kings-stannisOtkrivene su glavne uloge za drugu sezonu Igre prijestolja. Saznajte tko će tumačiti Stannisa, Melisandre i Brianne!

Dok čitate ovu vijest, George R.R. Martin je "bacio udicu" i u preko zagonetke otkrio još jednu važnu ulogu.

His fate is one that Derek Jacobi has tasted twice.

He knew Indiana Jones, has hung with droids and jedi, thrice contended for a Larry, winning once. He's been a knight (often), an archbishop (twice), a dean, a priest, a doctor.

Dok pokušavate pogoditi o kome se radi, prođimo one koji su već odabrani. Namjerno smo odabrali više slika, tako da bolje proučite lica glumaca.

Kralja Roberta je u prvoj sezoni tumačio Mark Addy, a njegovog najmlađeg brata Renlyja glumi Gethin Anthony. Srednjeg brata Stannisa samo spominju kao krutu osobu koju je teško voljeti. Nakon događaja u prvoj sezoni, Stannis postaje pravedni nasljednik krune, te jedan od sudionika u srazu kraljeva. Njegovu ulogu u seriji tumačiti će britanac Stephen Dillane, kod nas manje poznati glumac nominiran za Emmy, te vlasnik Tony i BAFTA nagrade.

Stephen-Dillane

Stannisovu savjetnicu i svećenicu Melisandre glumiti će nizozemka Carice van Houten, koju neki možda poznaju po ulogama u filmovima Black Book i Valkyrie. Imala je ulogu i u filmu Repo Men, a osvojila je nekoliko nizozemskih nagrada Rembrandt i Golden Calf.

Carice-van-Houten

Vijesto o odabiru Gwendoline Christie za ulogu Brianne malo je starija, ali smo ju odlučili dodati na popis jer se radi o jednom od ključnih novih likova u seriji. Brianne je neugledna ratnica, žena u službi Renlyja koji (kao i mnogi drugi) teži Željeznom prijestolju. Gwendoline je do sada imala samo "sitnije" uloge, dok ju visina od 1.90 m garantira veliku ulogu u ovoj priči.

Gwendoline-Christie

Stannisovog najodanijeg čovjeka Davosa Seawortha, bivšeg kriumčara koji mu je pomogao tokom jedne opsade, glumit će irac Liam Cunningham. Nedavno je imao uloge u ukinutoj seriji Camelot, kao i filmovima Centurion i Clash of the Titans. Neki ga se možda sjećaju iz filma Dog Soldiers.

liam-cunningham

Martinova šifra je u međuvremenu razotkrivena, radi se o Oliver Ford Daviesu koji će glumiti meštra Cressena, također u službi Stannisa Baratheona. Davies je glumio u novijim Star Wars filmovima, a nedavno je glumio u Hamletu, a pozornicu je dijelio s Davidom Tennantom i Patrickom Stewartom.

Oliver_Ford_Davies

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona