kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Star Trek: The Motion Picture

Autor: Sherpa

 

star_trer_-_the_motion_picture.jpg

1969. godine Star Trek je skinut s programa nakon katastrofalne sezone kada su se scenariji pisali po sistemu „Mogu posuditi nacističke uniforme i rimske gladijatorske propove. Napišite mi scenarij.“. Zadnja sezona Star Treka (danas poznatijeg kao Star Trek The Original Series, ili TOS) bila je snimljena samo zbog reakcije fanova koju je predvodila Bjo Trimble (da stvarno, nije lažno ime). Kada je serija skinuta s programa, mislilo se da je gotovo... Mislilo se krivo. Serija je postigla status koji do tada nije bio viđen. Postala je dio pop kulture, dio našeg kulturnog ida, te prerasla iz večernje zabave u nešto više. I to nešto, bilo je jasno svima, i dalje može donostiti novac.

1978. godine to je postalo toliko jasno da su i hollywoodski producenti shvatili. I produkcija za Star Trek Phase 2, novu seriju, je krenula. Setovi su bili dizajnirani, glumci unajmljeni (bez Spocka, kojeg je trebao zamjeniti vulkanac Xon) scenariji napisani... i tu je došlo do promjene. Kada su producenti vidjeli Roddenberijevu priču za pilot epizodu „In Thy Image“, o NASA sondi koja se vraća nakon što je postala svjesna, shvatili su da imaju scenarij za film koji su tako dugo željeli snimiti. Phase 2 je odbačena, a Star Trek serijal filmova je započeo. Filmu je odobren budžet od 45 milijuna dolara, što je bila čista fikcija jer su producenti u tu svotu uračunali ukupno potrošen novac za Phase 2, očekujući da će zarada u ranku Star Warsa pokriti sve troškove.

posada.jpgNekoliko poznatih pisaca prošlo je kroz nekoliko verzija scenarija, poput Alana Deana Fostera koji je napisao prvu verziju. Svi su odustajali te odlazili nakon svađa s Roddenberijem koji je želio da jedino on bude kreditiran. Scenarij se mijenjao nekoliko puta, glavna promjena je bila kada su producenti uspjeli nagovoriti Leonarda Nimoya da ipak nastupi u filmu, te je lik trebao biti upisan. Snimanje je još odgođeno i poskupljeno daljnih 5 milijuna dolara kada su režiser i producent odbacili specijalne efekte za film na kojima je radio Rober Abel, tada poznat kao jedan od najboljih stručnjaka u polju. Unatoč svim problemima, Star Trek: The Motion Picture izašao je 7. 12. 1979. u kinima i izazvao... ništa posebno. Nakon SF hypea koji je započeo 1975. sa Star Wars filmom, svi su očekivali da će Star Trek – The motion picture, ostvariti golemu zaradu. To se nije dogodilo, film je zaradio oko 139 milijuna dolara u svijetu, što i nije bilo tako mnogo na budžetu od 45 milijuna dolara. Postoji mnogo faktora zašto je to tako bilo, ali glavni faktor je bio i ostao da film nije jako dobar.

Sa sporom radnjom, bez zanimljivog negativca (V'Ger je više elementarna nepogoda nego negativac), praktički bez akcije deckerilia1.jpgi s golemom sličnošću epizodi serije „The Changeling“, film nije dobro prihvaćen od publike, niti kritičara. S druge strane, Star Trek fanovi, poznatiji pod imenom Trekkiji, bili su oduševljeni. I imali su razloga biti, Star Trek se vratio. Priča filma je, nažalost, vrlo standardna SF priča na temu kojom su se igrali i neki od velikana SF-a poput Clarkea i samog Asimova. Iz svemira dolazi nešto golemo, neopisivo moćno, zastrašujuće, te ga hrabra posada jednog ljudskog svemirskog broda mora zaustaviti. Entitet dolazi do Zemlje tvrdeći da je njegov Stvoritelj tamo, ali ga smetaju organici (to smo mi, ljudi) i treba ih očistiti s planeta da bi razgovarao s Stvoriteljem.

Kirk (koji je jedva dočekao da se makne s uredskog posla), Spock (koji prekida svoj vulkanski ritual da bi pomogao), McCoy (kojeg je Kirk prisilno unovačio za ovu krizu) i ostala ekipa ga moraju spriječiti dok nije prekasno. Dva nova lika u filmu, Decker i Ilia su, očekivano, redshirt časnici. Da ne spoilam dalje, pogledajte film. Decker i Ilia bili su dovoljno dragi Roddenberriju da ih vrati u Star Trek svijet u serijalu TNG, sa drugim glumcima i imenima. William je postao William Riker, a Deltanka Ilia postala je Batanka Troi. Iako se Star Trek TMP ne može pohvaliti genijalnom pričom ili sjajnom zabavom, možemo mu zahvaliti na oživljavanju Star Treka. Definitivno pogledajte ako kojim slučajem još niste.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona