kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Leteći mačevi zmajevih vrata (Flying Swords of Dragon Gate)

FLYING SWORDS OF DRAGON GATE (2011)

Redatelj: Tsui Hark
Scenarij: Tsui Hark
Glume: Jet Li, Zhou Xun, Chen Kun
R1Rg1Rg1

 

 opis

Flying_Swords_of_Dragon_Gate_1Flying Swords of Dragon Gate kineski je wuxia film iz 2011. godine redatelja i scenarista Tsuia Harka. Ovaj naslov remake je filma New Dragon Gate Inn iz 1992. godine, gdje je Tsui Hark bio producent, a taj je film remake izvorne priče, New Dragon Gate film snimljen 1966. godine. Tsui Hark tako po drugi puta radi na istom naslovu i ovoga puta uključujući u film svu trendovsku tehnologiju. Proširujući već razvijenu baštinu filma, centar priče ponovno je svratište Dragon Gate, odnosno, sukobljene su imperijalističke i klanske sile ponovno u potrazi za drevnim gradom neizrecivog blaga, a njihovi će se motivi presjeći upravo u legendarnom svratištu, gdje se odvija najveći dio radnje.

Interesantna shema i mnoštvo likova u uvijek-zanimljivo napetim tjelesno-duhovnim odnosima kroz koje se prikazuje tradicionalna kineska kultura komunikacije, te opće-poznata zabavnost i egzotičnost metaforičke igre wuxia filma ovoga puta, nažalost, nije na razini. Jest, neobične i komične situacije unutar svratišta na svoj su način dijaloški i razvojno zanimljive, primjerice časnoreputacijsko nadmetanje raznih likova raznih frakcija i činova u hijerariziranoj strukturi striktnog ponašanja djelujući više kao kazališna izvedba nego li film, ali više-manje svi drugi bitni elementi filma imaju ozbiljnih problema sa, prije svega, shvaćanjem zaozbiljno.

Flying_Swords_Of_Dragon_Gate_2Kao wuxia film, on svakako sadrži slobodne borbe i zanimljive koreografije, ali su rijetke, nezbrinute i djetinjaste. Pod rijetke, misli se naprosto na to da ih je premalo i prekratko traju s obzirom na trajanje filma i malu količinu radnje koja se zapravo dogodi, pod nezbrinute, misli se na to da se autori nisu previše trudili prekriti tehnologije snimanja – teško je uživati u borbi kada su tijela naočigled animirana i zapetljana o flaks, a pod djetinjaste misli se na suviše bezazleni pristup svakoj sceni, na rješenja kakva možemo vidjeti u crtanim serijama poput Tommy&Jerry. Premašuju granicu izazivanja nužne režijske zrelosti.

Nadalje, pojavljuje se mnoštvo likova, ali ih vrijeme i predstava filma ni blizu ne pokriva, pa ne postoji sklad bitnosti, introdukcija njihove povijesti ili jasnoća njihovih uloga kao aktera radnje. Jet Li u ulozi Zhou Huai'ana, primjerice, naslovljen gotovo kao glavni lik, pojavljuje se u neobećavajuće lošoj uvodnoj sceni, te zatim ponovno tek sredinom filma. Mnogo informacija o frakcijama i odnosima kineskih regija nabacano je kao da ih bilo tko može pravilno smjestiti, pa su neki aspekti filma pristupačni možda tek onima upoznatima sa ovim serijalom remakeova iste priče, a općenito, ma koliko se na malom prostoru odvijao film, može se dobiti osjećaj kao da postoji još nekoliko paralelnih serijala ili filmova isplaniranih da jedne s drugima povežu.

Konačno, 3D dimenzija filma nije upečatljivo iskorištena, mada film jest ispunjen scenama, a ono što se od scena pojavljuje, spušteno je na dječju razinu igranjem s efektima, kao eksperimentiranje u dosadnim večerama. U svakom slučaju, Flying Swords of Dragon Gate možda je imao solidan budžet i ekipu iza njega, ali je uistinu trećerazredni snimak, pa ako već niste takav fan wuxie da svaki izljev morate pogledati, film možete slobodno preskočiti. Naravno, osim ako je krajnje neozbiljna wuxia upravo ono što trebate.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona