kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Blještavilo (Hell)

HELL (2011)

Redatelj: Tim Fehlbaum
Scenarij: Tim Fehlbaum, Oliver Kahl, Thomas Woebke
Glume: Hannah Herzsprung, Stipe Erceg, Angela Winkler

hell-njem_2Nagrađivani njemački naslov “Hell” iz 2011. godine, nalik većini festivalski filmova, nije među svjetski širokom masom zadobio prostor platna. S obzirom da Fehlbaumov film o solarnoj apokalipsi nadilazi su-tematske filmove svog žanra (npr. Book of Eli ili The Road) u više aspekata visoke režijske razine i kompetentne produkcijske potkovanosti (upleo se i Roland Emmerich), a izvrstan casting glumaca uvjetuje vjerodostojna utjelovljenja, Hell zaslužuje nešto više pozornosti. Bačeni u rutinu življenja troje ljudi – Phillipa (Lars Eidinger), Marie (Hannah Herzsprung) i Leonie (Lisa Vicari), prisustvujemo epizodnom događaju njihove osobne priče dok putuju njemačkim teritorijem u potrazi za vodom. 

Film se u potpunosti vrti oko centralne ideje preživljavanja u promijenjenoj Zemljinoj klimi, pri iznimno visokim temperaturama Sunca zbog kojih je s gubitkom vode i flore najprije došlo do raspada biosistema, a zatim i društvenih struktura, tvoreći među ljudima smrtno suparništvo. Ono što se likovima događa, kako se oni ponašaju, kuda se kreću, što čine i čega se klone, zbiljski je vjerodostojno i zanimljivo, lišeno svakog fantaziranja uopće – tijek radnje i činidba likova toliko je spuštena na realistično tlo da vas sadržaj filma, nadalje zaplet, zapravo ne može iznenaditi. Svaki je novi element lako anticipirati, naprosto kao realan ishod situacije, ali kao protu-sila tome dolazi s jedne strane izvrsna režija, a s druge strane glumci, stoga radnja uvlači i povlači, naprosto se želi još, a sitni detalji, sitne promjene u predviđenim slikama gledatelja daju mu osvježenje.

hell-njem_1Režija besprijekorno održava napetost od prve do zadnje sekunde filma: nenametljiva dinamika brzih kadrova, vividan spektar klasičnih boja postapokaliptičnih naslova i sočna kamera, upotreba tišine i zvukova, te izmjena tempa scena koji uvijek i nanovo upoznaju s novim izazovima, ne napuštaju gledatelju tenziju. Paralelno upotpunjujuća dobra karakterizacija i pomaci u predefiniranim profilima likova podaruju dodatnu realističnost i tako bitan razvoj likova, pa dovode ishode njihovih sudbina u pitanje, a introdukcijom zanimljivog četvrtog lika Toma (splićanin Stipe Erceg) kompleksiraju se njihovi odnosi. Uz Toma kao lika, istaknuti će se i Marie. S obzirom da radnja filma pada na njena leđa, glumica je uspjela postići da se njena lika zapamti – Marie ima sve kvalitete popularne Ripley iz Alien. Dva snažna lika, jedan muški i jedan ženski, a posve različite koncepcije, stupovi su među kojima se odvijaju moralni konflikti drugih, radnja sama, intenzivirajući svaki odnos ispočetka.

U filmu nikada ne dođe do scena koje bi objašnjavale globalno stanje svijeta, širu politiku naroda, točno doba zbivanja ili možda klanske odnose ili uopće proces koji je doveo do ovakvog stanja, što bi mnogi mogli osjetiti kao zakidanje dublje smislenosti filma. Za usporedbu, Book of Eli značajno je inferiorniji film Hellu, ali zbog bitne pozadine Elijevog puta radnji je podarena jedna svrhovitost koja, kako god se okrene, naprosto u Hellu nedostaje, barem u tom najmanjem tračku prema kojem bismo ga mogli izvući iz jednostavnosti epizodni – izuzmemo li budžet i tehnologiju, film se lako može uzeti za dvije TV epizode spojene u jednu. 

Suprotno, međutim, ono što jest fokus filmu izvedeno je prvoklasno. Pogledati ga bila bi topla preporuka, ali ne vrijedi očekivati da će fascinirati, već više, zabaviti svojim krajnje ozbiljnim tonom sadržaja.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona