kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Super 8

SUPER 8 (2011)

Redatelj: J. J. Abrams
Scenarij: J. J. Abrams
Glume: Joel Courtney, Elle Fanning, Kyle Chandler, Ron Eldard
G1Gg1Gg1

 

 opis

super-8_3

Super 8 je režirao i napisao J.J. Abrams (Star Trek, Mission Impossible III, Alias, Felicity…) u suradnji i pod budnim okom Stevena Spielberga. Radnje smještene u sedamdesete, glavni likovi djeca, spomen izvanzemaljca i napravio se hype od filma takav, da se pričalo o tome kako Spielberg pokušava ponovno napraviti ET, dok su se s druge strane odmah javili branitelji, naime, da upravo i žele jedan normalan dječji avanturistički film, za promjenu na bolje. Ali…ET? Dječji film…? Avantura…?

Skupina djece, svaki sa svojim problemima, zabavlja se svaki dan i najviše su zaokupljeni snimanjem vlastitog filma, zombij horora. Pokušavajući uhvatiti što bolju scenu, odlaze na lokalnu vlakovnu stanicu i u večer pokušavaju snimiti jedan od važnijih kadrova. U tom trenutku dožive nesreću i prije nego dođu k sebi, padaju u kaotičnost ljudskog ponašanja, centrirana oko nepoznatog bića.

Super-8_2Super 8 prilično je ozbiljan naslov, a ono što se o njemu definitivno može reći, bez obzira na smiješan PG-13 koji više ne vrijedi ništa, bez obzira na to što film zapravo nema komadanja tkiva i štogod tome slično čime je moguće danas utažiti žeđ mladeži, on zbilja nije za djecu. Simpatičan i polagan, on se doista čini kao da će biti jedno „nježno“ gledanje s feelom starih naslova, sve dok se ne dogodi događaj koji zadesi djecu, slobodno se može reći jedna od luđih scena posljednje dekade filmova, neočekivana, agresivna i šokirajuća. 

Nakon nje, film ide u jednom potpuno nepredvidljivom spinu. Sve ono što bismo uzeli kao oznaku filma koji se očekivao možemo isključiti. Scenarij sam po sebi ni nema neku pametnu i dalekosežnu priču. Ustvari, više je tematski nego pripovjedački, a i nije na prvu ruku lako izlučiti što mu je zapravo tema. Na neki način, prije je ideja nego li bilo što drugo. Što bi se dogodilo kada bi djeca nabasala na ovo, a onda se dogodi to i hm, hm, hm…baš suprotno očekivanome, teži tome da upravo nije tipični sf film, ma kako Hollywoodski bio, što se može uočiti u pristupu raznim njegovim elementima, od dizajna bića, njegove uloge, mračne atmosfere, raspleta sudbina likova, sporednog motiva amaterskog filma, odnosa svijeta u filmu prema djetetu i slično navedivo, primjerice humora koji namjerno ne želi izazivati priželjkivana hihotanja na štosnosti male dječice.

Super-8_1Režija je Abramsova, ali Spielberg je morao imati ruke u tome, sudeći po karakterističnim kadrovima, boji filma i kaotičnosti scena koje se mogu usporediti s njegovom adaptacijom War of the Worldsa. Ono što se događa jest da najednom likovi, kao djeca, zapadaju u kaotičnost izvanredne situacije s kojom se ni ljudi ne umiju nositi, a kamoli oni. Pa na neki način gledamo jedan od mogućih vidova izvanrednih situacija iz perspektive skupe mladeži koja, jasno, nema ni najmanjeg pojma što se događa. Negativna strana toga je, zapravo, što i nije baš zabavan kako bi se možda željelo, i na kraju svega i nema neku tipičnu poantu, nema taj closure u mnogočemu. Može ga se nazvati nedorečenim, a može ga se nazvati i guštanjem autora.

Od svih stvari natrpanih filmu na leđa, sigurno je samo da sve gluposti o ET-u, kopiranju, ponavljanju, dječje, i sve tome slično, nema veze s vezom. Film je u svojoj naravi posve suprotan, a koracima koje radi preko poznatih granica i prigodno film 21. stoljeća. On je tek Abramsov hommage takvim filmovima i samom Spielbergu, ali i opet kao takav ima jednu sasvim drugu struju misli u sebi. Uostalom, u kojem takvom filmu se puca po djeci? Solidno i zanimljivo, za jednu večer zabavljajuće i prije ili kasnije iznenađujuće.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona