godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Hotarubi no Mori e

Hotarubi_no_Mori_e2Talentirani Takahiro Omori (Baccano, Natsume's Book of Friends, Hell Girl) pred kraj 2011. godine izlazi s Hotarubi no Mori e, četrdeset i pet minuta dugim filmom snimljenim prema istoimenoj mangi Yuki Midorikawe. Neatraktivan u svojoj jednostavnoj temi, ovaj maleni biser bila bi šteta propustiti.

Tijekom ljetnih praznika, djevojčica Hotaru svakog ljeta posjećuje u planinama svog djeda i ondje provodi većinu ljeta. Zaigrana, jedne se godine zagubi u šumi te ondje susretne misteriozno biće, duha imenom Gin, koji joj pomogne pronaći put. Hotaru i Gin se sprijatelje, a djevojčica obeća kako će mu se svakog ljeta vraćati, zainteresirana za njegovu neobičnu prirodu, svijet koji još nije susrela te uvjet koji ih razdvaja.

Hotarubi_no_Mori_eSladak i opuštajući, Hotarubi no Mori e je poput fino napisane kratke priče. Dobra, jednostavna ideja dopušta slobodu razvoja, a pritom ne opterećuje niti autore produkcijskim zahtjevima niti gledatelja ulaganjem truda. Kvalitetno režiran i vremenski odmjeren on je priča o odrastanju zaokrenuta romantičnim zapletom. Odiše beskrajnom mirnoćom atmosfere djelujući kao da može razbiti sve brige na svijetu. Bez obzira na to kako se osjećate, upalite li ovaj kratki film, probudit će u vama nostalgiju za djetinjstvom i rasplinuti svakodnevnicu u času.

Fokus priče pada isključivo na Gin i Hotaru, a njihovi se karakteri i odnosi razvijaju suptilnošću koja im daje prirodnost veze kružeće oko uvjeta zbog kojeg su u filmu razdvojeni. Taj bitno interesantan element radnje utječe na njihovo shvaćanje drugog, ali i pruža filmu temelje za inteligentan razvoj likova. Iako ćete brzo shvatiti kako će film završiti, vjerojatno ćete nastaviti gledati u nadi za drugačijim ishodom istovremeno ne osjećajući da filmu išta nedostaje.

Hotarubi_no_Mori_e3Jedini bitno loš moment filma je, neobično, njegova duljina, odnosno nagli kraj s kojim film nije postigao svoj potencijalni maksimum. Film je mogao biti komotno pretvoren u 60-80 minutni dugometražni naslov i snažnije probuditi pitanja iz perspektive oba lika, a bio bi samo neizmjerno bolji i topliji nudeći nam i čvrsto zaokruženu lekciju. Možda je autorima bio cilj ostaviti nas neispunjenima, ali u tom osjećaju primijetit će se i šturost dovršenja radnje. Kako bilo, odlučite li se na kratku pauzu od života, pokušajte s Hotarubi no Mori e.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona