Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Dobri predznaci Neila Gaimana

Autor: markohoto

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja


Predložak za seriju je roman Dobri predznaci sa podnaslovom Fina i točna predviđanja Agnes Nutter, vještice. Knjigu koja je prvi put objavljena 1990-te godine, zajedno potpisuju Neil Gaiman i Terry Pratchett. Serija prati nastojanja demona i anđela u zaustavljanju Apokalipse. Obojica se dobro provode na Zemlji i kraj svijeta im nije u interesu.


Glavne uloge povjerene su poznatim imenima. David Tennant glumi demona Crowleya (istoimeni demon se pojavljuje u kasnijim sezonama serije Lovci na natprirodno). Škotski glumac najpoznatiji je po ulozi desetog Doctora Who-a. Michael Sheen pojavljuje se u ulozi anđela Aziraphalea. Od ostalih zvjezdanih imena vrijedi izdvojiti Benedicta Cumberbatcha. Zastrašujući glas zmaja Smauga (Hobit) i Khana (Zvjezdane Staze: u tami) pokazali su se dobrom preporukom za glas Sotone.

teaser
Vođe neba glumit će Frances McDormand (božji glas), Derek Jacobi (Metatron), John Hamm (Arkanđeo Gabrijel). Za interese pakla zaduženi su već spomenuti Benedict Cumberbatch (glas Sotone) i Anna Maxwell Martin (Beelzebub). Jahače apokalipse tumačit će: Mireille Enos (Rat), Lourdes Faberes (Zagađenje), Yusuf Gatewood (Glad), Brian Cox (Smrt). Od ljudskih likova izdvaja se Anathema Device, potomak vještice koja je prorekla sudbonosne događaje. Glumi ju Adria Arjona.

Neil Gaiman otkrio je kako će imati cameo ulogu u četvrtoj epizodi. Kada vidite Crowleya da gleda crtiće o zečićima, obratite pozornost na ostale ljude u kinu. Jedan od njih je pijanac kojega tumači sam autor.

trailer
Za režiju svih nastavaka zadužen je Douglas Mackinnon, dok je Gaiman radio na scenariju. Mackinnon je u svojoj karijeri režirao epizode Doctora Who-a, Sherlocka i Nijemog svjedoka. Svih šest epizoda bi prema rasporedu trebale biti puštene u javnost 31.svibnja.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona