godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Highland Games - 25. i 26. 5. 2013.

Autor: Exxar

highland games

Sljedeći LARP u organizaciji članova udruge Lateralus biti će Highland Games iliti Keltske gorštačke igre. Održat će se 25. i 26. svibnja ove godine u selu Čabraji pokraj Križevaca, a detalje prenosimo u potpunosti s Facebook stranice događaja:

 

Pozivamo vas sve na keltske gorštačke igre, larp u organizaciji grupe Lateralus.

Grupa keltskih heroja koja se dosad pojavila na nekoliko hrvatskih larpova vas poziva na gozbu gdje će se okretati meso na ražnju i održavati svojevrsne Olimpijske igre u škotskom stilu. Naši highland games sastojat će se od nekoliko pradavnih disciplina: kamena s ramena, povlačenje užeta, caber tossa, guranja debla uzbrdo, streličarstva, šaketanja te drugih divnih tehnika drevnog svijeta.
Pozivaju se bardovi, skaldovi, trubaduri i ostali izvođači da se pojave i svojom pjesmom, svirkom, glumom i plesom uveličaju ovaj događaj. Dolaskom noći moći će se i natjecati u svojoj vještini uz vatru u kaminu, dok će gledatelji svojim glasnim odobravanjem, ili negodovanjem, izabrati miljenike.

Larp je nordijskog tipa (s minimalnim pravilima).

Combat neće biti podržavan - pozvani ste sve svoje razmirice razriješiti u igrama.

Pozvani ste koristiti likove koje igrate na svim hrvatskim srednjovjekovnim fantasy larpovima, ali možete dovesti i nove.
Iskustvo nije potrebno.

Larp će se održati u vikendici i njenoj okolici. U vikendici ima dovoljno mjesta za spavanje u vrećama, bolje rečeno na dekama (gunjevima :)) jer se podržava spavanje ingame. U slučaju velikog odaziva na terenu uz vikendicu mogu se podići i šatori.

Larp će trajati do subote u podne do nedjelje ujutro.

Cijena larpa je 50 kuna do 12.05., a nakon toga je 75 kuna.
U cijenu larpa je uračunata hrana, a većim odazivom osigurava se i piće (koliko sakupljeni novac dopusti)- o čemu ćete biti dodatno obaviješteni :)
Zadržavamo pravo promjene cijene ili menua u slučaju nepredviđenih poteškoća.
Spavanje i grijanje (za koje se nadamo da neće biti potrebno, ali nikad se ne zna :)) je besplatno.

Nekoliko specifičnosti vikendice: nema struje, voda je iz bunara te će se dio sakupljenih financija utrošiti i na pitku vodu. Sanitarni čvor je diskutabilan (postoji wc, ali nema vode u kotliću, ali ima bunarske :))

Sa svim prijavljenim igračima (i onima koji razmišljaju o prijavi) ćemo obaviti mali razgovor da znaju što mogu očekivati, i da mi znamo kakvu biste voljeli igru.

Prijave šaljite Dunji Martić i Andreju Štefanu na mejl:
dunjamatic1 AT gmail.com
andrej.stefan AT gmail.com

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona