Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Highland Games - 25. i 26. 5. 2013.

Autor: Exxar

highland games

Sljedeći LARP u organizaciji članova udruge Lateralus biti će Highland Games iliti Keltske gorštačke igre. Održat će se 25. i 26. svibnja ove godine u selu Čabraji pokraj Križevaca, a detalje prenosimo u potpunosti s Facebook stranice događaja:

 

Pozivamo vas sve na keltske gorštačke igre, larp u organizaciji grupe Lateralus.

Grupa keltskih heroja koja se dosad pojavila na nekoliko hrvatskih larpova vas poziva na gozbu gdje će se okretati meso na ražnju i održavati svojevrsne Olimpijske igre u škotskom stilu. Naši highland games sastojat će se od nekoliko pradavnih disciplina: kamena s ramena, povlačenje užeta, caber tossa, guranja debla uzbrdo, streličarstva, šaketanja te drugih divnih tehnika drevnog svijeta.
Pozivaju se bardovi, skaldovi, trubaduri i ostali izvođači da se pojave i svojom pjesmom, svirkom, glumom i plesom uveličaju ovaj događaj. Dolaskom noći moći će se i natjecati u svojoj vještini uz vatru u kaminu, dok će gledatelji svojim glasnim odobravanjem, ili negodovanjem, izabrati miljenike.

Larp je nordijskog tipa (s minimalnim pravilima).

Combat neće biti podržavan - pozvani ste sve svoje razmirice razriješiti u igrama.

Pozvani ste koristiti likove koje igrate na svim hrvatskim srednjovjekovnim fantasy larpovima, ali možete dovesti i nove.
Iskustvo nije potrebno.

Larp će se održati u vikendici i njenoj okolici. U vikendici ima dovoljno mjesta za spavanje u vrećama, bolje rečeno na dekama (gunjevima :)) jer se podržava spavanje ingame. U slučaju velikog odaziva na terenu uz vikendicu mogu se podići i šatori.

Larp će trajati do subote u podne do nedjelje ujutro.

Cijena larpa je 50 kuna do 12.05., a nakon toga je 75 kuna.
U cijenu larpa je uračunata hrana, a većim odazivom osigurava se i piće (koliko sakupljeni novac dopusti)- o čemu ćete biti dodatno obaviješteni :)
Zadržavamo pravo promjene cijene ili menua u slučaju nepredviđenih poteškoća.
Spavanje i grijanje (za koje se nadamo da neće biti potrebno, ali nikad se ne zna :)) je besplatno.

Nekoliko specifičnosti vikendice: nema struje, voda je iz bunara te će se dio sakupljenih financija utrošiti i na pitku vodu. Sanitarni čvor je diskutabilan (postoji wc, ali nema vode u kotliću, ali ima bunarske :))

Sa svim prijavljenim igračima (i onima koji razmišljaju o prijavi) ćemo obaviti mali razgovor da znaju što mogu očekivati, i da mi znamo kakvu biste voljeli igru.

Prijave šaljite Dunji Martić i Andreju Štefanu na mejl:
dunjamatic1 AT gmail.com
andrej.stefan AT gmail.com

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona