godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Dmitri Glukhovski gostuje na Kontaktu

Autor: Belmorn

DmitryGlukhovskyMetroDmitri Glukhovski, autor popularnog post-apokaliptičnog romana Metro 2033, potvrdio je dolazak na konvenciju Kontakt.

Glukhovski se pridružuje ostalim počasnim gostima ovogodišnje Euroconske konvencije, Darku Macanu, Tim Powersu i Charlesu Strossu. Podsjećamo, Kontakt se održava u Zagrebu od 26. do 29. travnja na FER-u.

Ovaj moskovski pisac i novinar proslavio se romanom Metro 2033, koji je kod nas prevela Fraktura. Nakon što su mu ruski izdavači odbili objaviti roman bez određenih preinaka, Glukhovski ga je kao eksperiment 2002. odlučio objaviti na svom blogu i u procesu stekao veliki broj fanova. Tri godine kasnije, roman je ipak tiskan i ubrzo postao bestseller. Prema romanu je kasnije napravljena i FPS igra, a napisan je i indirektni nastavak Metro 2034, koji je sa galerijom slika i vlastitim sountrackom bio pravi multimedijski projekt.

Glukhovski je svoje radove nastavio objavljivati na blogu, roman It's Getting Darker o prevoditelju stare i mračne španjolske knjige se također poglavlje-po-poglavlje pojavljivao online.

Kao reporter, Glukhovski je obišao svijet, govori nekoliko svjetskih jezika a može se pohvaliti i kao prvi novinar koji se uživo javio sa Sjevernog pola.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona