godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Donosimo izvještaj - Martin u Ljubljani!

Autor: sabriel

DSCN0988U potrazi za "američkim Tolkienom" - piscem Georgeom R.R. Martinom uputili smo se do Ljubljane, jednoj od stanica u kojoj je ovaj pisac stao na svojoj turneji po Europi.

Na osobito sunčan i sparan dan, vrućina nije popustila ni u 18 sati kad je zakazano Martinovo potpisivanje u prostranoj Knjigarni (knjižari) Konzorcij u centru Ljubljane. Njena veličina ipak nije bila dovoljna da okupi sve Martinove fanove - rep obožavatelja se protezao od ulaznih vrata u prizemlju do samog dna dugačke knjižare na 1. katu. I to nisu bili svi obožavatelji, jer kad smo nakon 2,5 sata potpisivanja knjiga napokon izašli iz knjižare još uvijek su brojni čitatelji čekali pred vratima, kao da se nije potpisala niti jedna knjiga!

DSCN0949Broj obožavatelja koji su se tog dana okupili nećemo niti pokušavati procijeniti. Samo za usporedbu, 2003. godine kad je Martin bio u Zagrebu, pred Algoritmom se okupilo 10 000 čitatelja, a tad još HBO-va serija Igra prijestolja, koja je Martinovim djelima donijela još veću popularnost, nije bila ni u planu!

Kad je Martin došao u knjižaru malo iza 18 sati, fanovi su pljeskanjem najavili njegov dolazank. Uz kratke upute slovonskog prevoditelja koliko knjiga se može potpisati po osobi, fotografiranju s Martinom i sl., sam Martin je preuzeo mikrofon, srdačno pozdravivši sve fanove uz opasku: "...Nadam se da ću uspjeti potpisati što više vaših knjiga prije nego umrem." Nakon još nekoliko šala, što je samo još više razveselilo njegove već dobro raspoložene fanove, potpisivanje je počelo.

DSCN0983Obožavateljima se doista isplatilo čekanje u dugom redu po vrućini. Unatoč svojoj dobi i isrpljujućoj turneji, Martin je bio izuzetno prijateljski raspoložen prema svakoj pojedinoj osobi. Svakog je pitao kako je, odakle dolazi, odgovorio na postavljeno pitanje. Iako je to malo usporavalo red, vjerujemo da je i samom piscu i fanovima to bilo ugodnije nego samo automatsko potpisivanje bez da čitatelj dobije jedan jedini pogled od svog autorskog idola.

I dok se potpisivanje nastavljalo, činilo se u nedogled, nakon nekoliko sati izašli smo zadovoljni svojom porcijom Martina. U ovom izvještaju donosimo samo dašak atmosfere, koji možete pogledati i u foto galeriji te video izvještaj, u kojem ćete moći vidjeti i čuti kako je izgledalo upoznati Martina, zajedno sa malom ekskluzivom.

Za kraj, zahvaljujemo se našim ljubljanskim domaćinima iz Knjigarne Konzorcij, koji su nam ljubazno pružili priliku da snimimo najavljene materijale i učinili da se osjećamo ugodno u njihovom gradu.

DSCN0984

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona