godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Još malo i SFeraKon 2011

Autor: ns1

Za svega nekoliko dana u Zagrebu će se održati najveća domaća znanstveno-fantastična konvencija - SFeraKon 2011. Od 13.5. do 15.5. očekuje vas pregršt predavanja, igara, zabavnog programa, ugodnog druženja i posebnih gostiju.

sferakonZagrebačka SF udruga "SFera" već 33 godine za redom održava SFeraKon, a zadnjih nekoliko godina utaborio se na FER-u. SFeraKon obilježavaju uvijek zanimljivi počasni gosti, zanimljiva predavanja, zabavni program, filmske projekcije, štandovska prodaja, dodjela prestižne nagrade SFERA, te zbirka SF priča koja se dobije na ulasku.

Ove godine SFeraKon 2011 ugostit će čak 4 gosta: Dave Lally (predsjednik europskog SF društva) te 3 pisca srpske fantastike i horora Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković. Dave Lally nam dolazi kao uvod u Eurocon 2012 koji će se održati u Zagrebu za skoro točno godinu dana.

Od predavanja možemo izdvojiti "Philip K. Dick u tvornici snova", "Budučnost knjiga - pogled u idućih 50 godina", "Barbarella - queen of te galaxy", "Kako oprati Lovecraftovo prljavo rublje", "Bankarske zavjere i povijest sukoba", "Tajne poruke starih naroda na stećcima u Hrvatskoj", "Angelo Ritig - zaboravljeni klasik hrvatskog SF-a", "Digitalno retuširanje u SF filmu", "Što znači biti čovjek? Proces dehumanizacije". Više detalja o samim predavanjima možete potražiti na službenoj stranici SFeraKona 2011.

Igre su uvijek dio svake konvencije i okupljaju najviše posjetitelja. Ove godine predstavit će nam se 3 domaće igre: USKOCI, Pandok i Maldoria, ali bit će tu i demonstracije iz Steve Jackson Games radionice, zatim RPG igara poput: GURPS Stargate Atlantis, Transhuman space, GURPS: Dungeon Fantasy - Rappan Athuk, Deus ex Beta, Pathfinder: Council of thieves i Oggovi su pali na tjeme.

A ovo je samo mali dio onoga što vas čeka na SFeraKonu 2011. Objavljivanje satnice se očekuje svaki trenutak, a do tada počnite s planiranjem svojeg vikenda.

Važno je napomenuti kako na SFerakonu 2011 možete kupiti ulaznice za Eurocon 2012 po znatno nižim cijenama, stoga iskoristite priliku!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona