godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Marsonikon 2012.

DSC08958Marsonikon, u organizaciji SF sekcije ORION, AD GEA X i ZTK SB, održao se u subotu 2. lipnja 2012. godine u Gimnaziji Matije Mesića u Slavonskom Brodu s temom Marsa.

Konvencija je bila sastavljena od predavanja, izloženih štandova izdavača i udruga, odjela multimedije u kojem su puštani filmovi tematike crvenog planeta, te radionica i kviza.

DSC08965Predavanja su većinom bila tematski vezana i solidno posjećena, a za Krešimira Mišaka i njegovo predavanje "Sve piše u novinama tražila se stolica više. Prigodno, na konvenciji se imao prilike kupiti i MARSONIC - prvi broj zbirke kratkih SF priča kojima su autori Brođani - SF entuzijasti.

misakSlavonski se Brod pokazao kao dobro mjesto za održavanje konvencije jer ima svu potrebnu infrastrukturu, a sve je blizu pa se iz prostora gimnazije lako skoknulo do kafića, restorana ili u šetnju jezgrom.

Iako ni posjetitelji niti organizatori nisu znali što da očekuju od prvog Marsonikona, moglo bi se reći da je eksperiment uspio. Većina posjetitelja bila je iz Broda, a domaćini puni gostoprimstva (za goste je pripremljena torta dobrodošlice!) i druželjubivi.

Nadamo se da je prvi Marsonikon početak jačanja organizacije fandoma u Slavoniji te prvi u nizu sličnih susreta ljubitelja spekulativne fikcije u Brodu kojima će broj posjetitelja u narednim godinama rasti.

torta

standovi

reprezentativno

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona