Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Renesansni festival u Koprivnici 2011

Autor: sabriel

k1Ove godine Renesansni festival u Koprivnici trajao je od 01.-05. rujna, a mi smo se na put namjerili u sunčanu subotu.

Idealne vremenske prilike poslužile su da se održe brojne zabavne rekonstrukcije renesansnih događaja nedaleko od samog centra grada.

Prvi kojem smo prisustvovali bilo je dolazak plemića i pučana na bedeme kako bi uručili Povelju grada gradskom sucu, nakon kojeg su se odmah nastavila predstavljanja brojnih viteških skupina te dinamične rekonstrukcije opsade i bitke za grad Koprivnicu.

 

k3Malo dalje od njih, na pozornici su renesansnoj atmosferi poslužile i glazbene note renesansnog ansambla Minstrel.

U šetnji prema štandovima zastali smo i pregledali mačeve, tradicionalni nakit, predmete od kože, okušali se u streličarstvu (neuspješno) i probali domaće kobasice.

 

k2

 

Posebno smo uživali u promatranju lova na veprića, kojeg je onaj sretan "kmet" koja ga je uspio uloviti mogao i zadržati.

Svakako moramo pohvaliti gusti program u kojem je svatko mogao nešto pogledati u bilo kojem dijelu dana, a što se tiče posjetitelja, Festival je pokazao da može privuči veliki broj zaljubljenika u renesansu ili u najmanju ruku znatiželjnika svih dobi. 

 

 

 

k4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona