kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Renesansni festival u Koprivnici 2011

Autor: sabriel

k1Ove godine Renesansni festival u Koprivnici trajao je od 01.-05. rujna, a mi smo se na put namjerili u sunčanu subotu.

Idealne vremenske prilike poslužile su da se održe brojne zabavne rekonstrukcije renesansnih događaja nedaleko od samog centra grada.

Prvi kojem smo prisustvovali bilo je dolazak plemića i pučana na bedeme kako bi uručili Povelju grada gradskom sucu, nakon kojeg su se odmah nastavila predstavljanja brojnih viteških skupina te dinamične rekonstrukcije opsade i bitke za grad Koprivnicu.

 

k3Malo dalje od njih, na pozornici su renesansnoj atmosferi poslužile i glazbene note renesansnog ansambla Minstrel.

U šetnji prema štandovima zastali smo i pregledali mačeve, tradicionalni nakit, predmete od kože, okušali se u streličarstvu (neuspješno) i probali domaće kobasice.

 

k2

 

Posebno smo uživali u promatranju lova na veprića, kojeg je onaj sretan "kmet" koja ga je uspio uloviti mogao i zadržati.

Svakako moramo pohvaliti gusti program u kojem je svatko mogao nešto pogledati u bilo kojem dijelu dana, a što se tiče posjetitelja, Festival je pokazao da može privuči veliki broj zaljubljenika u renesansu ili u najmanju ruku znatiželjnika svih dobi. 

 

 

 

k4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona