Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Sanja Lovrenčić na Park in Zagrebu

Autor: sabriel

photoFestival Park in Zagreb (27.6.-9.7) pripređuje između ostalog i književne večeri, a jedna na rasporedu je bila zakazana sa spisateljicom Sanjom Lovrenčić. Ovog puta imali smo čast voditi razgovor u kojem je predstavljala svoju fantasy trilogiju Zmije Nikonimora.

Blaga ljetna večer sa prohladnim povjetarcem, terasa na samom krovu zgrade iznad kluba Purgeraj, uokvirena visokim krošnjama, udobni naslonjači i oslikane stolice i stolci bili su ambijent u kojem smo se našli. Savršeno za razgovor o fantasyju.

photo6Prije samog književnog razgovora, imali smo prilike razgovarati sa Anom Jakić-Divković - ilustratoricom zaslužnom za prekrasne naslovnice prva dva objavljena romana trilogije o tehnici izrade naslovnice i te Zvjezdanom Jembrih, umjetnicom, književnicom i izdavačicom Palače i vrta (prvog romana trilogije) u Autorskoj kući.

 

photo4Književni razgovor, uz kratko predstavljanje organizatora, vodili smo najviše o knjizi: drugačijem načinu na koji pristupa magiji, potpuno novim magičnim bićima (tonki, lelije, vodjani), dvijema velikim ljubavnim pričama, liričnom stilu, ali i autoričinom odnosu prema samom fantasyju, njenim počecima zaljubljivanja u fantastične motive, uzorima u pisanju te samom postupku pisanja. Dotakli smo se i financijske egzistencije fantastičnih ali i inih pisaca u Hrvatskoj, poteškoća sa promocijom knjige, stanju u nakladništvu i drugih težih tema. No sve je ipak završilo u smijehu i lakim tonovima, Lovrenčić je nakraju po dobrom starom običaju pročitala jedn prekrasan ulomak o neobičnom bračnom obredu iz knjige  te smo svi prionuli na neformalni dio druženja.

photo5U razgovoru smo dobili i par ekskluzivi koje se tiču zadnjeg romana trilogije - Zlatna vrata - najavljenog za kraj 2012. godine. Otkrila nam je da će se glavni likovi Tisya i Arne ipak nakraju sastati, te da se Tisya pozvati svoje zmije upomoć kako bi se spasila, no da će to izazvati nezapamćenu kataklizmu. Također, lik vojnika Karna će se svoj bijeg nastaviti sa jednom od najzanimljivih i za radnju vrlo važne bivše stanovnice Utočišta, no za ostalo ćemo ipak morati pričekati treću knjigu.

Za kraj, svi oni koji nisu mogli prisustvovati razgovoru uživo, ipak mogu pogledati fotografije, a kao i uvijek preporučamo naše recenzije kao uvod u čitanje stvarno neobične i originalne trilogije Zmije NIkonimora: Palača i Vrt te Put do mora.

photo2

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona