kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Top 5 konvencija 2010.

Autor: ns1

Ove godine nije bilo teško izabrati pobjednika. Dok su prošle godine SFeraKon i IstraKon bili skoro pa rame uz rame, ove je godine SFeraKon ipak nesumnjivo zauzeo prvo mjesto na našoj Top 5 listi. Broj konvencija se nije mnogo promijenio od prošle godine i i dalje ih nema dovoljno za Top 10, ali drago nam je vidjeti i čuti da neke male konvencije i dalje ustraju, dok neke ipak stagniraju ili možda nestaju? Essekon nije održan ove godine. S druge strane, 2 male i mlade konvencije, Domikon i SF Week, se svake godine sve više trude medijski privući pozornost. Svakako da je ova krizna godina uzela svoj danak. To se posebno osjetilo na viteškim turnirima i sajmovima, ali i na samim konvencijama. Originalnost, domišljatost, snalažljivost i sreća su ove godine bili ključni faktori u održavanju nekih konvencija.
Stoga da ne duljimo dalje, naša lista Top 5 konvencija za 2010. godinu izgleda ovako:

1. SFeraKon
2. IstraKon
3. RiKon
4. Liburnikon
5. Domikon/SF Week


SFeraKon 2010
newsKrizna godina kao da je magično zaobišla SFeraKon, ili je možda ipak stvar u dobroj organizaciji? Mi vjerujemo u ovo drugo. Već godinama SFeraKon vode željezne ženske ruke i dovode ga na vrh naše liste. Organizator, udruga "SFera" iz Zagreba, je ove godine dokazao svoje organizacijsko umijeće pobjedivši na natječaju za EuroCon 2012. Zahvaljujući upravo njima i njihovom programu, u Zagrebu će se 2012. održati europska SF konvencija.

 

 

 

 

IstraKon 2010
P3285368Recesija je kod ove konvencije uzela svoj danak. Iako je bez premca druga najveća konvencija u Hrvata, ipak očekujemo više. Usprkos krizi, IstraKon nije izgubio svoju draž. Najveća zamjerka je nedostatak originalnog zabavnog sadržaja koji je uvijek krasio program ove konvencije i to joj je nedostajalo kako bi ugođaj ipak bio potpun.

 

 

RiKon 2010
PA099091Ove godine RiKon nije bio održan u Astronomskom centru kojeg se smatralo kao najboljom lokacijom do sada, nego se vratio u staru zgradu Filozofskog fakulteta. Možda praktičnije kao lokacija, ali svakako nepraktično kao prostor za konvenciju. Velika novost i pomak u organizaciji jest dodjela nagrade "Artefakt". Organizacija dodjele nagrade zahtjeva dodatni napor u organizaciji, ali je svakako korak dalje. RiKon se razvija prema našim očekivanjima i to nam je jako drago.


LiburniKon 2010
davorpavunaOve godine LiburniKon je zasjao svojim počasnim gostom: dr.sc. Davorom Pavunom. Velika sportska dvorana jedva je primila sve koji su došli samo kako bi vidjeli i čuli Davora Pavunu. Nažalost, ove godine Plažakon nije uspio, a konvencija se zadržala na dva dana zbog čega je i dalje na 4. mjestu.


 

 

 

 

 

 

DomiKon 2010 / SF Week 2010
domikon-sfweekDvije male konvencije, od kojih je jedna usko orijentirana samo prema ljubiteljima Zvjezdanih staza, dok je druga mlada i još u razvoju. Međutim njihov rad ne prolazi nezamijećen. Svake godine se trude iskoristiti medijski prostor najbolje što mogu kako bi promovirali svoje programe. Iako ih još nismo imali prilike posjetiti, vjerujemo da je njihov trud i nagrađen od strane posjetitelja.

Comments   

 
0 #7 ns1 2011-01-07 07:58
Merchant, hvala na prijedlozima. Svakako ćemo ih imati u vidu za idući puta, ali kao što vidim imamo jako sličan pogled na kriterije. Isto tako ozbiljno razmišljam da možda krenemo s opširnom anketom po konvencijama pa da vidimo što posjetitelji misle. Mislim da se takva anketa jednom i provodila, ali ne za sve konvencije, već samo za jednu.

Jedan vrlo bitan faktor po meni je i "atmosfera" koja jest podložna subjektivnom dojmu.
Quote
 
 
0 #6 Merchant 2011-01-04 23:35
Predlažem da uzmete u obzir slijedeće kriterije:
a) opseg programa (sati) i njegova realizacija (najbitnije)
b) broj posjetitelja na programu (ne oni koji vise na šanku - dakle što znači imati 20 predavanja kada na svakom imaš 5 ljudi?)
c) medijska promocija (koliko su se razglasili - koliko im je stalo da šire svoju ideju?)
d) atraktivnost prostora i uređenje (koliko su se potrudili urediti prostor koji imaju)
e) atraktivnost gostiju (poznati gosti, voditelji i ostalo što će privući ljude)
f) rad s klincima (odgoj budućih malih esefičara i ljubitelja znanosti)
Quote
 
 
0 #5 Merchant 2011-01-04 23:34
Jedine konvencije koje imamo su te dvije, jer se oboje trude biti upravo konvencije. To nisu velike, niti su male. One su jedine. Nemate listu za top 5 konvencija jer imamo samo dvije konvencije u Hrvatskoj...
Nije bitno tko koliko traje (što znači da ako nešto traje 20 dana da je automatski dobro ili bolje?), manje je bitno i kolika je posjećenost (liburnikon je posjetilo preko 600 posjetitelja? to znači da je bolji od sferakona?) isto tako organiziranost je jako upitna... jer uopće ne dvojim da je organiziranost SFweeka pet puta bolja od Istrakonske..
Quote
 
 
0 #4 ns1 2011-01-03 13:21
Daleko od toga da "zagrebačko" mora biti prvo. To nam nikada nije kriterij.
Prošle godine IstraKon je po nama bio izvrstan i jednak SFeraKonu (što smo i napisali). Realno IstraKon i SFeraKon su jedine dvije velike konvencije u Hrvatskoj... za sada.

Moji osobni komentari koji nisu nužno stav uredništva portala:
IstraKonu nedostaje organizacije. Ove godine se to pokazalo na nekim točkama programa koje se nisu održale jer se nisu pripremili. To sam osobno čuo kad sam pitao "zašto nema". A to nisu bile točke programa koje su bile "nove". Općenito iz razgovora s posjetiteljima tada mnogi su rekli kako im je lošiji nego prošle godine. Moram se složiti s time. Sjećam se prvog Istrakona (2003. ja mislim) i tada sam smatrao kako je to najbolja konvencija u Hrvatskoj.
SFeraKon je znatno organiziraniji. Čak ako se dogodi da nešto ne ide po planu vrlo brzo se reorganiziraju i poprave. Jako rijetko se dogodi da se nešto odgodi ili ne održi. Isto tako broj posjetitelja je veći (što je jedan od kriterija).
RiKon je još uvijek mala konvencija po broju posjetitelja, ali svake godine rastu. Uspjeli su zadržati 3 dana konvencije, a ove godine su se povećali za program dodjele nagrada što je svakako nešto što se mora "nagraditi".
Liburnicon je za malu konvenciju super! Ove godine rekao bih kako ga je spasio njegov gost. Međutim, Liburnicon traje 2 dana koja nisu kompletno ispunjena programom. On ima veliki problem, a možda i plus, što je u ljeti kada je gotovo nemoguće imati program preko dana, a tu je i problem za one koji imaju isplaniran godišnje pa ga ne mogu posjetiti. Isto tako ove godine Plažakon je zakazao. Vidjelo se kako nisu testirali igru prije i mnogi su gunđali oko toga. Iako je sama ideja Plažakona meni super i siguran sam kako je igračima bila zabavna, trebalo ju je bolje pripremiti i razraditi.
Zadnje dvije konvencije ne mogu komentirati jer nisam bio na njima niti imam ikakav feedback. Međutim, to što se održavaju i što guraju naprijed je super pohvalno!

Svakako da je lista podložna subjektivnom dojmu, mislim da je to nemoguće izbjeći, ali on nikako nije uvjetovan podrijetlom i sličnim uvjetima.

Vrlo rado bih čuo razrađeni komentar oko konvencija, te možda neki prijedlog kako provesti potpuno objektivnu procjenu svih konvencija (anketa posjetitelja možda?) Uvijek se trudim biti otvorenog uma i očiju pa slobodno komentirajte :).
Quote
 
 
0 #3 caltrops 2011-01-03 12:49
svaka čast na trudu da popratite hrvatske konvencije... ali lista vam ne drži vodu, nije objektivna, a vidim da se i mnogi sa ovim "minusima" u tome slažu, no to je vaša osobna stvar...
istrakon je po meni kvalitetnija konvencija od sferakona po svemu, a liburnikon uopće ne zaostaje za njima pogotovo gledajući vaše kriterije koje ste napisali... ipak, razumijem potrebu da sve zagrebačko po defaultu mora biti prvo..
Quote
 
 
0 #2 ns1 2011-01-01 19:57
Bok fticek,

Kad radimo izvještaj ili top listu s nekog događaja imamo na umu slijedeće stvari:
- broj posjetitelja
- dane trajanja
- opseg programa
- organiziranost
Sve to je naravno "začinjeno" sa subjektivnim dojmom koji je neizbježan kad si prisutan na ovakvom događaju.
Quote
 
 
0 #1 fticek 2010-12-30 23:50
Štovani urednici, molio bih vas da mi odgovorite da li postoje kakvi kriteriji za ovu vašu listu ili je čisto subjektivne prirode?
Hvala
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona