kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010.

Autor: Tyche

crni.jpgOvaj vikend, od 6. do 8. srpnja u Orahovici je držan III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice. Sajam je oko Legende o Ružici okupio brojne skupine iz cijele Hrvatske i ponudio bogat program oživljene povijesti.

poklon.jpgTurnir i sajam realizirani su u organizaciji Reda vitezova Ružice grada. Osnivač i predsjednik ove družine Vlado Grgić povjerio nam je kako inspiraciju za oživljavanjem legende i ljubav prema Ružici duguje svojem djetinjstvu, odastanju u blizini dvorca i maštanju o legendi. Vitezovi tako danas posebnu pozornost posvećuju upravo Legendi o Ružici, njenim hrabrim vitezovima graditeljima i kneginji, koja je oživljena i uprizorena kao centralni događaj turnira, ispred samog starog grada Ružice. Red vitezova Ružice grada posebno drži i do povijesne autentičnosti, o kojoj se brinu njihova tri člana profesora povijesti.

ruica.jpgTurnir je ponudio sadržaje na više lokacija - osim podno starog grada, gdje se održala Legenda, posjetitelji su vitezove mogli posjetiti i u viteškom taboru. Tamo su se smjestile brojne skupine iz cijele Hrvatske - vitezovi Reda Srebrnog Zmaja, Družba vitezova zlatnog kaleža, Vitezovi Zelingradski, Dubovački streličari, Aureus Unicornis, Vitezovi glogovog zdenca, te i neki strani gosti - Beli Volk iz Slovenije i majstor Peter Koza iz Slovačke.
Viteški tabor nudio je posjetiteljima i hranu i piće - od pečenog vepra do kobasica, a i sajam raznih srednjevjekovih dobara - nakita, slastica, alkoholnih pića i dječjih igračaka.

oprema.jpgTijekom dva dana, turnir je ponudio i brojne druge sadržaje, svaki dan drugačije - streličarski turnir za zlatnu strijelu Ružice grada, svečani mimohod vitezova, žonglere i zabavljače, glazbu i plesove. Posjetitelji su mogli prisustvovati različitim borbama vitezova - noćnoj bitci za Ružicu grad i turniru za ruku kneginje Ružice, a mogli su vidjeti i borbe sa sabljama. Posebno zanimanje publike privukao je dječji viteški turnir, te prvi u Hrvatskoj održani turnir u bohurtu, u kojem se sudionici nadmeću u pravoj, nekoreografiranoj oklopljenoj borbi.

smjeak.jpgTurnir je privukao brojne posjetioce, i ponudio nam nove i svježe sadržaje, te dokazao da je na dobrom putu da se može pribrojati u naše velike, poznate i priznate viteške turnire.


Ovdje pogledajte galeriju slika sa turnira u Orahovici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona