Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010.

Autor: Tyche

crni.jpgOvaj vikend, od 6. do 8. srpnja u Orahovici je držan III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice. Sajam je oko Legende o Ružici okupio brojne skupine iz cijele Hrvatske i ponudio bogat program oživljene povijesti.

poklon.jpgTurnir i sajam realizirani su u organizaciji Reda vitezova Ružice grada. Osnivač i predsjednik ove družine Vlado Grgić povjerio nam je kako inspiraciju za oživljavanjem legende i ljubav prema Ružici duguje svojem djetinjstvu, odastanju u blizini dvorca i maštanju o legendi. Vitezovi tako danas posebnu pozornost posvećuju upravo Legendi o Ružici, njenim hrabrim vitezovima graditeljima i kneginji, koja je oživljena i uprizorena kao centralni događaj turnira, ispred samog starog grada Ružice. Red vitezova Ružice grada posebno drži i do povijesne autentičnosti, o kojoj se brinu njihova tri člana profesora povijesti.

ruica.jpgTurnir je ponudio sadržaje na više lokacija - osim podno starog grada, gdje se održala Legenda, posjetitelji su vitezove mogli posjetiti i u viteškom taboru. Tamo su se smjestile brojne skupine iz cijele Hrvatske - vitezovi Reda Srebrnog Zmaja, Družba vitezova zlatnog kaleža, Vitezovi Zelingradski, Dubovački streličari, Aureus Unicornis, Vitezovi glogovog zdenca, te i neki strani gosti - Beli Volk iz Slovenije i majstor Peter Koza iz Slovačke.
Viteški tabor nudio je posjetiteljima i hranu i piće - od pečenog vepra do kobasica, a i sajam raznih srednjevjekovih dobara - nakita, slastica, alkoholnih pića i dječjih igračaka.

oprema.jpgTijekom dva dana, turnir je ponudio i brojne druge sadržaje, svaki dan drugačije - streličarski turnir za zlatnu strijelu Ružice grada, svečani mimohod vitezova, žonglere i zabavljače, glazbu i plesove. Posjetitelji su mogli prisustvovati različitim borbama vitezova - noćnoj bitci za Ružicu grad i turniru za ruku kneginje Ružice, a mogli su vidjeti i borbe sa sabljama. Posebno zanimanje publike privukao je dječji viteški turnir, te prvi u Hrvatskoj održani turnir u bohurtu, u kojem se sudionici nadmeću u pravoj, nekoreografiranoj oklopljenoj borbi.

smjeak.jpgTurnir je privukao brojne posjetioce, i ponudio nam nove i svježe sadržaje, te dokazao da je na dobrom putu da se može pribrojati u naše velike, poznate i priznate viteške turnire.


Ovdje pogledajte galeriju slika sa turnira u Orahovici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona