kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Izvještaj međunarodnog turnira u Sv. Heleni 2010.

Autor: Isenhart

Viteški turnir grofova Zrinskih
Sv. Helena. 22. - 23. 5. 2010.

p5237358mala.jpg Kako započeti priču o najznačajnijem viteškom turniru u Hrvatskoj kada razglabamo u međunarodnim razmjerima? Odlučili smo krenuti iz početka, popisom brojnih udruga koje su uveličale značaj Sv. Helene još s druge strane granica. Većina su stalni i vjerni gosti ove jednogodišnje manifestacije, poput mađarskih družina Mare temporis, Mathias Rex, Vitezova iz Višegrada, Vitezova iz Erda. Tu su i Slovenci, točnije karantanski viteški red Okrogle mize te srednjovjekovna skupina Celjani.

Ako ste ovaj događaj pohodili i prošle godine, onda možda suosjećate zbog činjenice da su Talijani i Portugalci ove godine izostali. Igrom slučaja, barem se udostojila pojaviti odvažna Rimska legija čiju je ulogu dostojno i identično odigrala skupina iz Mađarske Savaria Legio iz Szambathelya (čitajte po intuiciji). Nadalje, toliko ponuđenog sadržaja brzo je tugu skrilo iza oblaka.

Portal kojim se zakoračilo u srednji vijek nalazio se skok do brežuljka podno kapelice sv. Helene, gotičke građevine podignute još davne 1550. godine da bi 1866. bila obnovljena od strane Kolomana Mikšića. Edukativno i zanimljivo, ali nužno smo krenuli dalje. Srednjovjekovni sajam počeo je u 10 sati ponudivši primamljive specijalitete svih vrsta sireva i ponešto egzotičnog vina od maline ili kupina. Tu je i domaći med te mirišljav proizvod nalik dubrovačkim priklama, ili kako to narod sjevernije zove - fritulama. Po cijeni smješka ste si mogli priuštiti i besplatnu degustaciju. Djela svojih obrta ponudili su i kožari, nudeći setove raznobojnih torbica, glamuroznih ogrlica, prstena i narukvica. Sve za ljepši spol, uključujući i preparate za ljepotu u kompletu s izgubljenim aromama mračnog vijeka. Uz takav tretman, damu ili viteza je uvijek moguće osvojiti (i zadržati). Silaskom na glavno područje začuli smo glazbeni performans instrumentalne grupe Slip o kojoj možete više saznati klikom na ovaj link.

p5226756mala.jpg Pri ulazu u viteški tabor susreli smo spomenutu Rimsku legiju u žaru poskoč.. pardon, koračnice po okolici. Potom je naišao čitav prizor domaćih udruga: Družba vitezova zlatnog kaleža, Red srebrnog zmaja, Praškocijeve haramije, Dubovački streličari, Koprivnički mušketiri, Aureus Unicornis, Tahyevi puškari i Kliški uskoci. Većina je mirno odmarala i uživala u diskretnim zrakama sramežljivog sunca. Kažemo sramežljivog jer je vrijeme varljivo skakalo iz nepodnošljivo sparnih minuta u mjestimice kišne sekunde. Pored njih, ustoličio se i demonstrator kovnice novca, te šator Roberta Markovčića s vranom, kozlićem i ponudom vješto izrađenih praćki za nestašne posjetitelji rane dobi. Posjetiocima je na raspolaganju bila i kupovina minijaturnih drvenih mačeva, samostrijela i lukova. Robert je u svom asortimanu ponudio i nekoliko vrsta specijalnog duhana po cijeni od samo 10 kuna, bez garancije i s konzumacijom na vlastitu odgovornost. Uslijedili su prilike Vitezova vranskih, Vitezova oživljene povijesti Samobor, udruga Contessa, Konjiški klub Sv. I. Zelina i posljednji ali istovremeno najvažniji - Vitezovi zelingradski.

Kasnije se pokazalo da smo zahvaljujući gostovanju Contesse vidjeli niz čarobnih plesova s predivnim bijelim lipicanerima. Njih svega par plijenilo je pozornost izvodeći vrhunski izdresirane korake, odnosno kasove i povremene galope. Ako sam dobro shvatio, ti isti konji sudjeluju čak i na europskim natjecanjima kada je riječ o kombinaciji discipline i dresure. Višak adrenalina utopili smo prizorima rasplesanih dama i djevojaka koje su održale svoje točke pred prepunim sjedalištem. Orijentalni ples ostavio je malo ravnodušnih, ali to je bila tek priprema za uzbudljivi nastup putujećeg komičara i lude, svestranog akrobatskog majstora i gutača vatre.

Za kraj, spomenut ću izvrstan, iako po mnogima već viđen prizor srednjovjekovne opsade grada uz katapultirane vatrene projektile i podršku strijelaca. Prizor su organizirali Vitezovi zelingradski uz pomoć gostujućih udruga. Ni publika nije zaostala, barem što se moralne podrške tiče. Grad je spašen, opsada ugušena, a nesretni agresori će novu priliku dobiti tek sljedeće godine. Portal Fantasy-Hrvatska je, osim teksta, za vas pripremio višeod 200 slika popratnog materijala. Možete ih pronaći u galeriji.

p5226561mala.jpg

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona