kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

5. sajam vlastelinstva Dubovac - nedjelja

Autor: ns1

DSC00411.JPGNedjeljni sajam prošao je mnogo bolje nego subota. Vrijeme je bilo ljepše, program nešto bolji, a posjećenost znatno bolja nego u subotu.
Prijepodnevni program prošao je gotovo identično kao i dan prije. Prezentirali su se trgovci sa svojim domaćim proizvodima: sir, med, vino, glina... a pučanstvo se zabavljalo uz akrobate, bubnjare i plesače renesansne udruge Bratstvo svetog Mihovila. Velik interes privukla je radionica knjigoveza gdje su se učile osnove tvrdog uveza knjige. Škare, ljepenke, ljepilo i mali ukrasi ispunili su veliki stol pred Dubovcem gdje su marljive ruke učile kako uvesti knjigu. Sveprisutan i uvijek zanimljiv bio je i streličarski tabor Dubovačkih streličara gdje ste se mogli okušati u gađanju strijelama iz raznih lukova.

Ozbiljniji program počeo je popodne oko 17 h kada je Aureus Unicornis održao prezentaciju mačevanja, ali ovaj puta i polaznici njegove škole mačevanja koja je trajala oko dva tjedna. Tako je nekoliko parova pokazalo svoje vještine baratanja mačem, dok je zadnji par iz Dubovačkih streličara svojim gegovima i neozbiljnim mačevanjem nasmijao publiku. Do tada se već sakupio pristojan broj posjetitelja za jedan manji sajam pa ih je bilo preko nekoliko stotina koji su okružili prostor ispred utvrde. Ubrzo nakon mačevanja ponovno su se predstavili akrobati, bubnjari i plesači. A to je sve bio uvod u grupu Artistika koji su izveli svoju "Odu ludosti". Skeč sa žongliranjem sablji iznad žene iz publike, skidanje korice kruha s dječje glave ciglom i slične ludosti, kao i njihov nastup, u potpunosti su razbudili sve posjetitelje, nasmijali ih i napravili izvrstan uvod u večernji, zadnji dio programa. Dok je puk čekao veliki vrhunac, krvnici i mučitelji prezentirali su svoje proizvode u obliku "Klade za mučenje ljudi d.o.o." gdje su na nevinoj publici pokazali njihovu efikasnost i trajnost.

DSC00418.JPGVečer je završila sa spektakularnom engleskom kazališnom skupinom "Madhouse theatre" koji su izveli sva djela W. Shakespearea u otprilike 2 h. Naravno, skraćeno, moderno i urnebesno. Za ovaj događaj su se posebno naplaćivale ulaznice, ali za 40 kn dobili ste zabavu koja vrijedi barem trostruko. Ukoliko vam se ikada pruži prilika da pogledate njihov nastup, svakako otiđite.

I tako su završili 5. dani sajma vlastelinstva u Dubovcu. Sajam je još otvoren za posjete školskih grupa, ali što se tiče javnosti, ovo je bio njegov zadnji dan.

Kao događaj koji obilježava Karlovac i njegovu županiju, ne samo turistički već i povijesno, očekivalo se mnogo više posjetitelja, ali i mnogo više izlagača, kao i potpora same Turističke zajednice. Dubovac je u povijesti bio poznat kao veliko sajmeno mjesto gdje su se okupljali izlagači iz svih okolnih gradova, pa čak i država. Tako je i zamišljen ovaj događaj kao rekonstrukcija povijesti s naglaskom na sajam, a ne na viteške borbe. Stoga nije bilo previše sudionika i viteških udruga, dok je onaj zabavljački dio naglašen maksimalno jer, na kraju krajeva, tako je to i bivalo na sajmovima: jeli ste, pili, trgovali, a lude i akrobati su vas zabavljali. Ukratko, Sajam vlastelinstva Dubovac prošao je u mirnom i opuštenom druženju među posjetiteljima i izlagačima, a za iduću se godinu nadamo da će biti znatno posjećeniji i bogatiji, kao i medijski više eksponiran.

 

Galerija slika

 

Plesovi i zabava:

Borbe:

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona