kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

SFeraKon 2014

Autor: ns1

Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFeraKona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

IMG 2837Prvi dan konvencije označen je kvizovima za fanove Harry Pottera i Game of Thronesa, chainmail radionicama, organiziranim i otvorenim igrama te natjecanju u tko je bolji Edward iz Twillighta te tko može brže oguliti bananu u najzabavnijem programu tog dana SFERAKON SURVIVORa. Organizirana su i predavanja o Magijskom realizmu, Federacijskim brodovima u Star Treku te alkoholu u SFu i srednjem vijeku (nažalost, bez samplinga).
Najistaknutiji literarni dio SFerakona bio je svakako predstavljanje raznih dijela, bibliografije i upoznavanje sa počasnim gostom, SF piscem Chris Beckett kroz intervju koji je vodio Davorin Horak. Ranije tog dana karizmatičan Nikolas Lloyd držao je diskusiju o role-playing gamingu kao potencijalu za high art i videoigrama kao izuzetku pravom role-playingu.

Subota je kao i svake godine bio najposjećeniji dan SFerakona sa mnogo cosplayera, štandova prepunih figurica Vadera, hobita, svemirskih brodova te fantasy crteža naših talentiranih umjetnika. A kada smo kod naših talentiranih umjetnika, održavala se i promocija supernatural web comica Ivana Šivaka čime je najavljena prva epizoda koja debitira 14.6. na službenoj stranici Silence Wanderersa.

IMG 3017SFeraKonska subota sadržavala je i novinu zabavnog programa - sing-along predstavu Whedonovog Dr.Horrible. Juraj Belošević je igrao legen-wait-for-it-dary ulogu Dr.Horriblea i u Harrisovom stilu zavodio Penny, uloga Tea Križanec. Predstava je naravno neizostavna bez likova poput Captain Hammera, Moista i ostalih likova. Predstava je održana u pet činova, a kroz svaki čin je bila sve posjećenija te je dobila pozitivnu reakciju publike.

Program je bio bogat raznim panelima, predavanjima, natjecanjima u Street Fightu i Tekkenu, čitanje popularnog BILTENA, pražnjenje gajbi piva na šanku i žicanje bodova za najbolji cosplay.

Teme predavanja su bile široke - od Elder Scrolls LARPa, do neobičnih promjena u tijelima astronauta nakon boravka u svemiru, subliminalnih poruka do filmskih alternativnih svjetova. Najposjećenije predavanje Nikolasa Lloyda bilo je fokusirano na stvaranje uvjerljivog fantasy svijeta i usporedbi svjetova u drugim medijima.

Cijeli program je zaključen dodjelom nagrada SFERICE za najbolji cosplay te literarne i likovne radove djece osnovne i srednje škole.

IMG 3047Oni koji su preživjeli party nakon subotnjeg SFerakon došli su i u nedjelju zabavljati se na radionicama kaligrafije, kvizovima o Warhammeru te predavanjima o društvenom poredku, Tolkienovom svijetu te mnogim drugim. Chris Beckett predstavio je posjetiteljima svoj način izrade uvjerljivog i zanimljivog SF svijeta, dok je Nikolas Lloyd predstavio svoju seriju pod produkcijom The Adventures of Stoke Mandeville, Astronaut and Gentleman te nas je upoznao sa razvitkom iste.

Tako je završio još jedan SFerakon, koji je trajao od 16.-18.svibnja u prostorima fakulteta za elektroniku i računarstvo, nadamo se sljedeće godine sličnoj kvaliteti programa i predavača.

 

Pogledajte kako je bilo na SFeraKonu 2014 u našoj foto galeriji!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona