godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

SFeraKon 2011 nedjelja

Autor: Belmorn

Na posljednji dan SFeraKona kiša je uplela svoje prste i nagovorila posjetitelje da pričekaju dok ne prestane i zaobiđu prva predavanja.

sferakon2011 grunfova radionicaNa sreću to nije utjecalo na posjećenost predavanja o misterijama u fizici Davora Horvatića koje je bilo krcato, za razliku od njegovog subotnjge odgovaranje na pitanja znatiželjnika. Darko Tuševljaković je uz pomoć Gorana Skrobonje i Oto Oltvanjia vodio natjecanje u pisanu priče dužine Twitter formata od 140 znakova. Skobrnja je nakon toga održao predavanje o izazovima pisanja fantastike u regiji, te podijelio s publikom svoja iskustva s prijevodima i izdavačkim kućama.

U svojem posljednjem predavanju ove godine Dave Lally je pričao o onome što najbolje poznaje - povijesti Britanskog TV SF-a. Počevši od nastanka BBC-a i konkurentne privatne ITV kuće, Lally je paralelno uspoređivao njihov pristup SF emisijama (drsko s manjim budgetom i ziheraški s većim) od kojih je izdvojio Quatermass, Doctora Whoa, Avengerse i Red Dwarf. Nakon predavanja ponosno je, premijerno u Hrvatskoj, prikazao film Lunopolis.

Grunfova radionica ovog je puta za zadatak imala izvesti funkcionalan most što su ljudi s više ili manje uspjeha izveli. Motivacije je bilo jer se ipak gradilo za čokoladu. Testirla se nosivost mosta dolijevanjem vode u kantu utega.

SFerakon 2011 - aukcija knjiga by ŽiljakOni koji su čekali aukciju knjiga u vodstvu Aleksandra Žiljka malo su se razočarali, ali ne njegovim duhovitim metodama prodaje, već slabom ponudom knjiga. Većina poželjnih naslova i ranije je bila dostupna na štandovima, a na aukciji su se našli i mainstream naslovi (iako je Hamlet tehnički i ghost story kako kaže Žiljak).

SFeraKon 2011 je jedan od najposjećenijih SFeraKona u zadnjih nekoliko godina. Broji se preko 1000 prodanih ulaznica što svakako ulazi u sferu rekordnih posjećenosti. Zanimljivo je što su organizatori ove godine manje pažnje posvetili SFeraKona nego inače zbog nadolazećeg Eurocona 2012, što su iskusniji konvencijaši osjetili, ali sve u svemu možemo zaključiti kako je bila uspješna konvencija. Prostor s udrugama je napokon primio svoju staru živost pa su se predstavili "Ognjeni mač", "USS Croatia", "Mos Croatia Spaceport", "Ichidan" i "Starbase Cantina". Svakako je bilo zanimljivo vidjeti 3 nova domaća proizvođača društvenih igara koji su predstavili svoje proizvode poput "Pandok", "USKOCI" i "Maldoria".

Nadamo se kako ćete iduće godine doći u još većem broju na četverodnevni Eurocon 2012 pod nazivom Kontakt čiji će gosti biti Darko Macan i Tim Powers.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona