kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

SFeraKon 2011 (petak 13.5.)

Autor: Belmorn

sferakon11-1Ovogodišnji Sferakon počeo je s praskom: na vrijeme (što nije običaj za konvencije) i udarno s predavanjima u tri dvorane. I to nije sve - ove godine kako su i najavili predstavili su čak 4 gosta - 3 pisca iz Srbije te Davea Lallyja, predsjednika europskog SF društva.

 Razgovor s gostima iz Srbije protekao je u opuštenoj atmosferi, voditelj razgovora Darko Macan na sebi svojstven način vodio je ravnopravan razgovor u kojem su sva tri gosta - Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković - iznjeli obilje informacija o stanju fantasy/Sf/horor žanra u susjednoj nam zemlji. Razgovor je poticao i brojna pitanja iz publike. Sva tri gosta složila su se da srpski izdavači danas imaju više sluha za žanrovske pisce te da se i među samim spisateljima javlja sve veća kvaliteta pisanja. Čak su sferakon11-3i odazivi čitateljstva sve bolji, tako da primjerice roman Gorana Skrobonje Čovek koji je ubio Teslu, objavljen prošle godine, ide prema svome 4. izdanju. Crne cipele Ota Oltvanija doživile su 2. izdanje, a najmlađi pisac iz trojke Darko Tuševljaković, u čijem je romanu prvijencu Senka naše želje fantastika malo suptilinija, kaže da se ne može požaliti na prodaju. Marketing niti jednog ne zabrinjava previše, no primjetili su, pomalo razočarani, da je na knjizi potrebno raditi čak i kad je objavljena. Što se tematike tiče, pisci su primjetili ljubav čitateljstva prema povijesnim motivima, i traže "romantičarsku" sliku povijesti, posebno otprije 20 godina kao bijeg od problema svakidašnjice.

Druga dva predavanja tematski su bila vezana uz svemir. Vladimir Samobor, redovni gost i jedan od prvih članova Sfere govorio je o svojoj najdražoj temi - Tajnim porukama na stećcima u Hrvatskoj. Posebnu je pažnju posvetio Istri i Motovunu koji se i inače često veže uz npr. Zmajeve linije, mjesta gdje se sjeku snažne magične energije. Paralelno predavanje Ante Radonića bavilo se Privatnim tvrtkama i načinom na koji su se uključile u svemirsku utrku i razvoj tehnologija za odlazak u svemir.

sferakon11-2Počasni gost iz Irske, Dave Lally, svoje službeno predstavljanje je obavio sam i odmah je bilo jasno da je riječ o opuštenom veteranu koji je u životu organizirao više konvencija nego što ih je dobar dio posjetitelja obišao. Pričao je o odrastanju i upoznavanju sa SF-om, svojim prvim filmskim iskustvima i podijelio razne zabavne anegdote. Ovaj filmofil, koji inače sudjeluje ili vodi organizaciju Eurokona, Worldcona, Eastercona i Octocona predavanja je sačuvao za subotu i nedjelju, a sudeći po njegovom osebujnom pristupu i poznavanju gradiva jasno je da ćemo u njima uživati.

Zajedničko predavanje o Boomu Hrvatskog SF filma bavilo se aktivnom godinom u domaćoj fantastici. Autori filmova su govorili o Pulskom festivalu i iskustvima i izazovima snimanja. Poslje predavanja prikazan je Lavanderman - dokumentaristička parodija o hrvatskom superjunaku, ekranizacija istoimenog stripa o heroju koji štiti od komaraca, moljaca, vrtoglavice, glavobolje i nesanice. Najavljeni su filmovi Tumor, Vektor i Duh babe Ilonke koji će imati premijeru na Puli.

sferakon11-4Gaming room, kao ni ostatak konvencije nije mirovao. Demonstrirale su se igre Uskoci, Maldoria i Pandook!, a igrao se i Munchkin te druge Steve Jackson igre. Magi je vodio kapmanju Pathfinder: Council of Thieves, a igrala se i beta verzija d20 Deus ex igre, što je bila jedinstvena prilika za posjetitelje konvencije.

Za petak se ne može reći da je prošao mirno, kao zagrijavanje u burniji vikend. Hol je na naše veliko zadovoljstvo bio pun štandova udruga i prodavača rabljenih i novih knjiga. Ovo je bila prva konvencija na kojoj su se zaista dogodile nadnaravne stvari! Naime, beton je ustao i udario jednog od redara u glavu, prenosi Bilten. To je samo SF način da se kaže kako je nesretni redar pao u nesvjest. Da je u blizini bio Lavandeman, ovakva nesreća bi se lako izbjegla.
Sferakonski survival je po običaju nasmijao i zabavio posjetitelje koji su se zadržali nakon predavanja, a u timovima su sudjelovali i počasni gosti. Zadaci su bili raznoliki, od pogađanja sastojaka dječje kašice, brijanja balona do plesanja na Michael Jacksonov Thriller. Dodatno oduševljenje donio nam je dolazak Olega koji obično propusti cijelu konvenciju i pojavi se tek u nedjelju.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona