godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Završetak Sferakona 2007

Autor: ns1

U znaku cybergreena
(Pokreta za čistu industriju, jer 'zeleno' je seksi)

 Zadnji dan (u nedjelju, 22.04.2007) trodnevne konvencije SFeraKon 2007 (www.sferakon.hr)., koja se održava u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva bit će u znaku cybergreena – pokreta za čistu energiju. Na taj način SFeraKon će se priključiti obilježavanju Dana planeta Zemlje.

Osim što su organizatori pokrenuli veliku akciju reciklaže na SFeraKonu, a u sklopu koje će se sve smeće koje ostave posjetitelji konvencije reciklirati (odvojiti PET i druga ambalaža), također će se na konvenciji održati niz zanimljivih predavanja o Zemlji i čistoj energiji.

Drugim riječima, sutra, u nedjelju, Davor Horvatić sa zagrebačkog PMF-a govorit će o tome "Zašto je moderna fizika fantastičnija od znanstvene fantastike?". Nadalje, Damir Mikuličić održat će predavanje pod nazivom "Zemlja, taj naš svemirski brod", a Bojan Pećnik predavat će o nastanku planeta.

Počasni gost SFeraKona, Bruce Sterling, jedan od začetnika cyberpunka i ugledni svjetski futurolog, govorit će o našoj budućnosti na svom predavanju o futurologiji. Sterling je 1998. godine utemeljio pokret Veridian Design (www.viridiandesign.org), koji promiće ideju cybergreena. To je pokret za zelenu (čistu) industriju. Sterling smatra da 'zeleno' mora biti seksi da bi ga društvo prihvatilo, te svoj projekt Veridian Design tako i promovira.

"Prije devet godina shvatio sam da će nakon eksplozije internetskog 'dot-coma' uslijediti eksplozija 'dot-greena', odnosno cybergreena. Stoga sam pokrenuo projekt Veridian Design koji promiće cybergreen. Neki su to shvatili, a neki još uvijek ne, i misle da se šalim. Oni i dalje misle da 'zeleno' znači 'alternativno'. No, u 21. stoljeću 'zeleno' će biti svuda oko nas i ta će promjena obilježiti suvremeni kapitalizam. Poruka je jednostavna - tvrtkama se ne isplati ubijati svoje korisnike! Mnoge su kompanije to već shvatile, a u 2007. godini 'zeleno' je više seksi nego će biti ikad poslije, jer sada nam slijedi odlazak 'smeđih' industrija", izjavio je Bruce Sterling, začetnik cybergreen pokreta Veridian Design i počasni gost SFeraKona 2007.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona