goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Prva večer Parnog zakona

Autor: ns1

U četvrtak 26.5. je započeo prvi dan Parnog zakona - mini steampunk konvencije. Iako je originalno konvenciju trebala započeti Milena Benini, morala je odgoditi predavanje zbog privatnih obveza.

2011-05-26_20.59.41 Prvo predavanje otvorio je Boris Švel s "Austro-ugarskim steampunkom". U potrazi za nečime što nije viktorijanska engleska, a da je na domaćem tlu otkriveni su mnogi zanimljivi tehnološki pokušaji austro-ugarske monarhije. Iako niti jedan nije doživio proizvodnu fazu njihovi nacrti, ideje i prototipi svakako daju steampunk mašti na volju.

2011-05-26_22.20.42

Drugo predavanje te večeri je održao Davor Horvatić dotaknuvši se Faradayea i Tesle. Ujedno se osvrnuo na činjenicu kako je zapravo steampunk prikaz vremena kada nam je svijet bio čudesan, magičan i neotkriven. Otkrivanjem kvanta i još mnogih drugih fizičkih zakonitosti, naš svijet je krenuo u jednom smjeru iz kojeg više nema povratka. Postavlja se pitanje: "Što bi bilo da nekolicina tih znanstvenika nije dovela do otkrića i znanosti danas? Bi li Teslina želja za slobodnom energijom prevlada?" Svakako zanimljivo i zabavno predavanje za kraj ove mini konvencije.

Konvenciju je posjetilo oko 30ak posjetitelja, međutim sutra i u subotu se očekuje znatno više. Čestitamo ekipi iz SRP-a na organizaciji Parnog zakona i pozdravljamo inicijativu za ovakvim događanjima.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona