kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Istrakon 2012 - petak

Autor: Belmorn

Istrakon je ove godine s Apokalipsom kao temom ciljao na spektakularno. Konvenciju su u 17 sati otvorila četiri jahača Apokalipse: Glad, Smrt, Rat i Bolest. Nakon kratkog performansa i Morisove riječi dobrodošlice, okupljenima se obratila i počasna gošća Carrie Vaughn.

(kliknite na slike za uvećanje)

kon1Nažalost, većina je posjetitelja u tom trenutku još bila na putu prema Pazinu, naviknuta uobičajeno kašnjenjem otvaranja konvencija. Program je ipak bio blagonaklon prema onima koji kasne, s predavanjima u velikoj koncertnoj dvorani koja su počela sat vremena nakon otvaranja. Bree Inn se, sada sa dva zasebna šanka, proširio na otvoreni prostor, konvencija je ugostila još više štandova i prodavača, a ni predavanja u obje dvorane nije nedostajalo.

Battlefield je u petak organizirao dva turnira, jedan u Board Game igri Game of Thronesa i apokaliptični Munchkin sa Star/Cthulhu kartama. Ostali su se igrači zabavili sa Zombie Dice ili drugim igrama kojih su se dočepali.

kon2Boris Švel je održao predavanje o velikim boginjama, jednoj od najopasnijih i najpogubnijih bolesti u našoj povijesti. Boginje su uspješno iskorijenjene, ali svjetske velesile još uvijek čuvaju rezerve na ledu. Time ovaj stari neprijatelj ostaje stalna prijetnja za našu budućnost. Švelovo i neka naredna predavanja u maloj dvorani su patila od tehničkih problema na relaciji laptop-projektor pa su nastajale stanke. Posjetiteljima nije smetalo da se na kratko vrijeme pouzdaju isključivo u pamćenje i sposobnost predavača.

kon3Predvorje je kao i prethodne godine služio za predstavljanje raznih udruga i autora. Prošlogodišnji dobitnik Artefakt nagrade Danijel Boganović iskoristio je tu priliku da nam s Davorom Šišovićem pročita ulomke iz svoje nove knjige "Najveća igra u svemiru i šire".

Drugo predavanje u maloj dvorani kasnilo je zbog kvarova i time pomaknulo sve što je slijedilo. Oleg Miletić je u još jednom apokaliptičnom predavanju govorio o Majanskom kalendaru i kraju ciklusa koji završava 2012. godine te što nam slijedi nakon toga. Kvar laptopa je dobro prihvaćen i iskorišten kao prilika da se zainteresirane slušatelje uključi u diskusiju.

kon4Marie-Luise Hauser je na engleskom održala neobično predavanje o Kozmičkim zakonima, pitanju koje mnogi SF-ičari zaborave kad gledaju svoje najdraže serije. Nije riječ o zakonima fizike nego o zakonodavstvu u svemiru. Kad bi ljudi imali kolonije u svemiru sa vanzemaljcima, čiji bi se zakoni primjenjivali i zašto? Publika je unatoč jezične barijere dobila odgovore na većinu svojih pitanja.

Kako je padao mrak, predvorje Pazinskog spomen doma postajao je sve puniji. Koristio se za "Krhko je znanje" kviz i kasnije za multiplayer igranje stare PC strategije X-Com UFO - Enemy Unknown koju nitko nije preživio.

kon5O nadolazećoj Apokalipsi u velikoj nam je dvorani pričao Davor Horvatić, razotkrivajući i ismijavajući netočne teorije Apokalipse i njihove tvorce. Redom obišavši Sunčane superoluje, globalno zatopljenje, pandemije, nuklearne ratove i druge pošasti dao nam je, kroz popularne geek citate, omjere koje imamo za preživljavanje. Možda nam izgledi nisu vrhunski, ali nas je Horvatić barem nasmijao.

Počasna gošća Carrie Vaughn predstavila je svoje stvaralaštvo pročitavši jednu čitavu SF priču, a nakon toga provela vrijeme razgovarajući s posjetiteljima i odgovarajući na pitanja. Mi smo u subotu imali priliku snimiti video intervju s njom i moći ćete ga pogledati kroz nekoliko dana.

kon6Voditelj Ivan Kuderna u Science Caffeu okupio je fizičare kako bi raspravljali o Apokalipsi. Vladimir Paar nam je najavio novo ledeno doba, a Korado Korlević o društvenim aspektima apokalipse i padu civilicije kao većom izglednošću od napada iz svemira.

Mala dvorana se nakon predavanja prenamijenila u veliko bojno polje za kompleksnu Pathfinder kampanju u kojoj četiri avanturističke skupine sa isto toliko DM-ova surađuju u areni. Tko nije ostao na predavanju Franje Plavšića o otrovima mogao se zabaviti u Holu uz Dubstep i Bree Inn. Oni koji su ostali, saznali su više o alkemiji i tome kako smo od talismana došli do protuotrova. Petak je bio odlično zagrijavanje za još jedan dobar Istrakon.

Slijedi izvještaj subote i nedjelje!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona