gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Posljednja GURPS izdanja iz 2011.

Autor: Exxar

instant_armorProšli tjedan izdana su posljednja dva naslova za GURPS u ovoj godini: GURPS Low-Tech: Instant Armor i Pyramid #3/38: The Power of Myth.

Instant Armor stavlja sva pravila za kreaciju oklopa iz GURPS Low-Techa i i Low-Tech Companiona 2 u praksu te čitateljima na raspolaganje daje mnoštvo gotovih setova oklopa kako oni sami ne bi trošili vrijeme na njihovo stvaranje. Osim toga, sadrži i tablice svih mogućih modifikacija i posebnih materijala za izradu oklopa, opcionalna pravila i objašnjenja, i drugo.

3_38_dec_2011The Power of Myth, najnoviji broj mjesečnog časopisa Pyramid donosi članke vezane uz mitologiju i njenu primjenu u RPG-ovima. Neki od članaka su: The Golden Geniza of Ezkali, avantura za GURPS Dungeon Fantasy, Seven Mythical Artifacts for Dungeon Fantasy; kolekcija mitskih magičnih predmeta, Baba Yaga, zanimljiva interpretacija mita o Babi Jagi po kojoj je ona zapravo vanzemaljac koji na djeci vrši psioničke eksperimente, Babylon Rising, mini-setting koji istražuje posljedica rata u Iraku iz perspektive urban fantasya (Marduk i ostatak babilonskog panteona nisu sretni zbog uništavanja njihovih artefakata), i drugi.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona