gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

GURPS novosti za svibanj 2011.

3_31_may_2011Otkako smo prošli put pisali o GURPS-u, izašla su čak dva nova broja časopisa Pyramid, drugi Monster Hunters sourcebook te PDF inačica nove edicije GURPS Horrora.

Prvi Pyramid je kao temu broja uzeo svemirske brodove. Unutra se nalazi jedna zanimljiva avantura čija se radnja odvija na napuštenom svemirskom brodu, te pregršt zanimljivosti, članaka i pravila vezanih za borbu u svemiru, iz čega ćemo posebno izdvojiti pravila za masovne svemirske borbe. Drugi je pak vezan uz nedavno pokrenutu GURPS Monster Hunters liniju PDF dodataka, a sadrži čak dvije avanture, tretman za Monster Hunterse iz doba pulpa te druge zanimljivosti.

Kada smo već kod Monster Huntersa, izašao je GURPS Monster Hunters 2: The Mission, novi supplement koji donosi dodatne ideje i pravila za borbu protiv demona, vukodlaka, vampira i sličnih nadnaravnih bića. Izdvajamo predloške za dizajniranje dobrih Monster Hunters kampanja, te čak šest skica za različite avanture u istom štihu.

horrorI šećer na kraju: GURPS Horror je najnovija inkarnacija jednog od najpopularnijih supplementa za GURPS, uz nadogradnju na četvrtu ediciju. Unutra se nalazi sve što vam treba da složite opake lovce na čudovišta, ili da i sami složite čudovište, bilo da ste igrač ili GM. Racial templateovi, novi poweri, poboljšana pravila za madness i corruption, itd. Sve što vam treba da pokrenete bilo kakav tip horror kampanje koji ste ikada htjeli zaigrati.

Pyramid i GURPS Monster Hunters linija izlaze isključivo u PDF obliku, dok je GURPS Horror trenutno dostupan samo u PDF-u a tiskana verzija u prodaji bi trebala biti do jeseni.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona