gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Tri nova PDF naslova za GURPS

Autor: Exxar

low-tech_companion_3_daily_life_and_economics_150Steve Jackson Games donose nam i treći naslov iz Low Tech Companion serijala - Daily Life and Economics, novi broj Pyramid magazina te dodatak GURPS Powers: Divine Favor.

U prva dva Low-Tech Companiona, Philosophers and Kings i Weapons and Warriors, pokriveni su zanatski trikovi kojima su se vladari iz prošlosti održavali na pozicijama moći, te oprema i naoružanje za ratnike iz istoga perioda, uz dodatna pravila za prilagodbu istih osobnim preferencama. U Daily Life and Economics (DLE), pokriveni su elementi svakodnevnog života općenito iz istoga perioda. Igrači su upravo priklali opaku beštiju i sada pomažu obnoviti lokalnu zajednicu koju je dotična terorizirala? Ili je beštija u svojoj jazbini imala navučenu hrpu raznoraznih bogatstava koju igrači žele ponesti sa sobom? DLE donosi odgovore na pitanja Što? i Kako? te nudi listu dostupnih materijala, alata i naprava s kojima igrači mogu ostvariti svoje planove u svijetu tehnološki slabe razvijenosti. Cijena ovog PDF-a na oko 50 stranica je 10 američkih dolara.

pyramid_3_27_monsters_in_space_150Pyramid #3/27: Monsters in Space je 27. broj trećeg izdanja časopisa Pyramid koji je u ovoj inkarnaciji fokusiran isključivo na GURPS, ako se naravno zanemare systemless materijali kojih ipak ima solidna količina. Kao što je vidljivo iz naziva, bavi se tematikom svemirskih čudovišta koja je uglavnom prikladna za za SF settinge koji nisu baš skroz vjerni znanosti, iako ima iskoristivih elemenata i za takve. Među ostalim, sadrži 12 kreatura iz Roma Universalis solarnog sustava, generički zaplet u kojem se velika galaktička prijetnja okomila na naš svijet, framework za uspostavljanje prvog kontakta sa alienima, itd. Prodajna cijena ovog PDF-a od 40 stranica je 8 američkih dolara.

powers_divine_favor_150I na kraju, GURPS Powers: Divine Favor je PDF-only dodatak koji sadrži sustav za tretiranje čudesnih intervencija potaknutih snagom molitve i zazivanjem viših sila. Koje traitove lik treba imati da može nahraniti gladnu gomilu, neozlijeđen prohodati kroz goruću buktinju ili čak zazvati pomrčinu sunca te kolika je vjerojatnost da će mu to poći za rukom? Divine Favor daje odgovore, kao i set gotovih molitvi spremnih za korištenje. Cijena ovog dodatka na 18 stranica je svega 5 američkih dolara.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona