kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Nove društvene igre iz Fantasy Flight Games

Autor: Exxar

dungeon_quest_box_250.pngPrije nekoliko dana donijeli smo vam pregled upravo izdanih i nadolazećih RPG-ova iz Fantasy Flight Games, a sada to činimo s njihovim kartaškim igrama i igrama na ploči. Od fantasyja, preko horora do SF-a, naći će se nešto za svakoga.

U prodaju su upravo pušteni DungeonQuest, Wardens of the West, Constantinopolis, The Lord of the Rings Board Game i Space Hulk: Death Angel - The Card Game. DungeonQuest je kultna igra na ploči originalno izdana krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. FFG su sada izdali novu ediciju, a setting su premjestili u njihov fantasy svijet Terrinoth kojeg također koriste za Runebound, Runewars i Descent igre. Igrači poprimaju uloge heroja koji u potrazi za blagom zalaze u opaki Dragonfire Dungeon, a prije pada noći moraju pronaći put van kako ne bi zauvijek ostali zapečaćeni, ili još gore. Prodajna cijena je oko 60 američkih dolara.

battles_of_westeros_wardens_of_west_box_250.pngWardens of the West prva je ekspanzija za igru Battles of Westeros koja oživljava sukobe iz svijeta G. R. R. Martina. Ekspanzija donosi nove jedinice za kuću Lannister te mnoštvo materijala za igru - figure, tokene, karte, dijelove terena itd. Naravno, uvodi i nekoliko novih mehanika, koje nisu ograničene samo na kuću Lannister. Prodajna cijena je oko 30 američkih dolara.

Constantinopolis je igra na ploči smještena u Konstantinopol tijekom 653. godine. Do pet igrača poprima uloge bogatih trgovaca koji se međusobno nadmeću. Cilj igre je što jeftinije nabaviti dobra, što brže ih transportirati i postići što veći profit, a igračima u tome pomažu karte kojima mogu utjecati na protivnike. Prodajna cijena je oko 60 američkih dolara.

lotr_boardgame_box_250.pngLord of the Rings poznatog dizajnera Reinera Knizie (ilustrirao ju je John Howe) najnovije je izdanje u FFG-ovoj Silver Line kolekciji igara (za koje kažu da su "rules-light" i relativno brze za igrati u odnosu na ostale njihove igre), a radi se o kooperativnoj igri na ploči za dva do pet igrača. Kao što je za pretpostaviti, igra prati doživljaje Prstenove družine na njihovom putu u Mordor. Prodajna cijena je oko 35 američkih dolara.

O Death Angelu smo već pisali u nekoliko navrata - ova kooperativna igra kartama za od jednog do šest igrača smještena je u Games Workshopov Warhammer 40K univerzum, pri čemu igrači poprimaju uloge Blood Angel Svemirskih marinaca na zadatku da pročiste novootkriveni Space Hulk od Genestealerske infestacije. Prodajna cijena je oko 35 američkih dolara.

arcana_box_250.pngA sada krećemo s najavama. Prva od njih je za Arcanu, igru kartama koju su FFG nedavno preuzeli od Alderac Entertainment Groupa. Ova igra za dva do četiri igrača smještena je u fantasy grad Caldwallion, a igrači poprimaju uloge vođa moćnih gildi te se blefiranjem i strateškim nadmetanjem bore za prevlast u gradu. Prodajna cijena biti će oko 20 američkih dolara.

Wardens of the North druga je ekspanzija za Battles of Westeros, a poput Wardens of the Westa pojačati će jednu od plemenitih kuća, ovaj puta kuću Stark. Prodajna cijena biti će oko 30 američkih dolara.

Bearded Brave ekspanzija je za taktičku igru na ploči Battlelore koja je smještena u fantasy verziju srednjevjekovne Europe. Ekspanzija u igru uvodi nove jedinice škotskih patuljaka. Igre se u Battleloreu primarno odvijaju po gotovim avanturama, pa tako Bearded Brave donosi nove četiri. Prodajna cijena biti će oko 40 američkih dolara.

dust_tactics_box_250.pngOtvorena je pretprodaja za deluxe verziju nadolazeće taktičke igre minijaturama Dust Tactics. Ova igra za dva igrača smještena je u alternativne četrdesete godine prošlog stoljeća u kojima divovski ratni strojevi pogonjeni vanzemaljskom tehnologijom predvode sukob nad rijetkom rudačom o kojoj ovisi tijek Drugog svjetskog rata. Deluxe edicija pak dolazi u vrlo ograničenim količinama, jer su sve minijature obojane ručno, te su po riječima proizvođača "najkvalitetnije obojane minijature koje su ikada došle gotove s nekom igrom". Pretprodajna cijena je 300 američkih dolara.

Najavljena je još jedna igra Reinera Knizie vezana uz Gospodara prstenova. The Hobbit je Silver Line igra na ploči za dva do pet igrača, a prati Bilbov put iz Shirea do Lonely Mountaina pri čemu je cilj igru završiti sa što više blaga. Igračima će se na putu ispriječiti goblini, wargovi, elfovi Mirkwooda itd. Prodajna cijena je oko 35 američkih dolara.

mansions_of_madness_box_250.pngI na kraju, najavljena je Mansions of Madness, igra na ploči za dva do pet igrača smještena u Lovecraftov Cthulhu mythos. Jedan igrač poprima ulogu keepera te upravlja čudovištima i ostalim zlim silama, dok ostali poprimaju uloge istražitelja koji se bore za vlastiti zdrav razum. Igra se odvija u sklopu predefinirane priče koja je prožeta s nekoliko različitih zapleta, a keeper pri početku svake partije donosi odluke koje utječu na tok priče, dostupne tragove i ciljeve igre. Mansions of Madness možda je najbolje opisati kao kombinaciju Cluedoa i Arkham Horrora. Vrijeme trajanja partije najavljeno je kao dva do tri sata, a prodajna cijena bit će oko 80 američkih dolara.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona