Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Gliese 581g - Planet koji podržava život?

Autor: Isenhart

GlieseZvijezda poznata kao Gliese 581g odnedavno je postala sinonim za oduševljenje u svijetu svemira. Spada u kategoriju crvenih patuljaka, najmanje aktivnih ali najbrojnijih zvijezda u Mliječnom putu.

Može se usporediti s 1/3 mase Sunca, a udaljena je oko 20 svjetlosnih godina od Zemlje. Zbog čega ova zvijezda poprima povijesni značaj, nije teško pretpostaviti, pogotovo kad spomenemo da njeni uvjeti i karakteristike itekako nalikuju našoj Zemlji. Gliese je skoro 4 puta veći od Zemlje, a smjestio se u tzv. "nastanjivoj" zoni orbitirajući točnoj na pravoj udaljenosti kako bi vodu održavao radije tekućom nego prečvrstom ili hlapljivom. Koliko je znanstvenicima poznato, ovo je minimum koji pruža pogodan uvjet za život čovjeka i života kakav poznajemo.

"Ovo je odlična vijest", priznaje Steve Vogt, član tima sa Sveučilišta u Kaliforniji, pogotovo nakon razočaranja iz 2007. godine kada je otkriven Gliese 581d koji se također pokazao fizički sličan Zemlji, ali nažalost nepogodan za život (poput Neptuna i Urana).

Možda je ovo pogodan trenutak da pružimo odgovor filozofima i znanstvenicima koji se već stotinama godina zapituju postoji li negdje "gore" planet nalik Zemlji. "Još puno toga nije razjašnjeno, pa se o većini informacija još uvijek samo špekulira", napominje Vogt. Kako bilo, još nema načina da se potvrdi postojanost života na novootkrivenom planetu.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona