kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Morgellonova bolest ili jesmo li sigurni što jedemo?

Autor: Vekky

"Mala tanka vlakna probijaju kožu svojih žrtava čineći im pritom neopisivu bol..."

 Zvuči poput scene iz nekog SF ili horror filma, ali to je za mnoge ljude realnost jer oni boluju od Morgellona, kožne bolesti koja i liječnike stavlja pred nepoznanice.

U normalnoj situaciji američka se vlada koliko–toliko brine za zdravlje svojih građana te se po izbijanju neke bolesti rade rigorozne provjere. No, kako se čini, Morgellonova bolest obavijena je velom tajne. Istraživanjem se ne dolazi samo do relativno malo podataka o toj bolesti, nego su i informacije o istraživanjima kojima bi se Morgellonova bolest i genetski manipulirana hrana mogli dovesti u vezu vrlo šture.

GMO-CORNGodine 1992. predsjednik G.W. Bush donio je uredbu "Substantial Equivalence Doctrine"[1] prema kojoj su genetski manipulirane biljke istovrijedne s nemanipuliranima, npr. kukuruz, riža, soja, te da je genetski manipulirana hrana jednako sigurna kao i konvencionalna. Ta je odredba također predložena od strane Food and Agriculture Organization (FAO) i World Health Organization (WHO)[2]. Ono što je bitno naglasiti u tome jest činjenica da američka vlada nije pokrenula ni provela  još nijedno dugoročno istraživanje o utjecaju genetski manipulirane hrane na ljudski organizam. Čak ni na – štakorima[3]. Zapravo učinila je suprotno – donesena je pravna uredba kojom se zabranjuje označavanja genetski manipuliranih namirnica[4].

Bushovu vladu po tim pitanjima savjetovala je tvrtka "Monsanto"[5], ista ona tvrtka koja je sredinom 90-tih godina prva koristila rBGH hormon za proizvodnju mlijeka. Tako je "Monsanto", ali i ostale industrije koje su proizvodile genetski manipuliranu hranu, mogla sama odlučivati o podacima koje će dati u javnost, kao i o tome koji podaci će ostati tajni i (vjerojatno) zauvijek skriveni od očiju javnosti. Takav monopol im je omogućila upravo američka vlada[6]. Američki znanstvenici koji su se protivili takvim odlukama bivali su ili otpušteni ili poslani na udaljenija radna mjesta da bi ih se ušutkalo[7], a tri američka predsjednika – Bush stariji, Bill Clinton i Bush mlađi, zadržali su isti zakon o genetski manipuliranoj hrani.

Dr. Mike Stagman izjavio  je da je "Genetska manipulacija zastrašujuća tehnologija koje je do sada već dovela do nekih epidemija koje su dokumentirane, ali nikada predstavljene javnosti..." (William Engdahl – “Seeds of Destruction”[8]). Online članak od 12. listopada 2007. godine, potpisan od stanovitog Whitleya Striebera, iznio je na svjetlo navodne činjenice o novoj vrsti bolesti koja se pojavila – Morgellon.

Streiber u svom članku piše da je "kožna bolest u mogućoj vezi s genetski manipuliranom hranom..." i dolazi do zaključka da uzorci vlakana koji su uzeti kod jednog Morgellon pacijenta imaju isti sastav koji se upotrebljava pri proizvodnji genetski manipulirane hrane. On također naglašava da iz "kože pacijenata izlaze čudna vlakna koja možemo identificirati kao – celulozu (koju ljudsko tijelo ne može proizvesti), a pacijenti imaju osjećaj kao da im nešto hoda ispod kože"[9].

morgellons_fibres
 
Prvi slučaj Morgellona opisan je 2001. godine kada je biologinja Mary Leitao otvorila internetsku stranicu na kojoj je opisala bolest od koje je obolio njen mlađi sin[10]. Ona je tu bolest i nazvala Morgellon prema jednom navodnom medicinskom istraživanju provedenom u Francuskoj u 17. stoljeću koje, navodno, opisuje iste simptome.

TV postaja iz Oregona, KGW, 18. svibnja 2006. emitirala je dokumentarnu emisiju pod nazivom "Čudnovata bolest: horor priča o tajanstvenoj bolesti"[11]. U emisiji je, između ostaloga, bila i priča dr. Drottar, liječnice opće prakse koja je oboljela od Morgellona:

mor"... Imala sam osjećaj kao da mi neke bube hodaju ispod kože. Kada ljudima kao liječnica pričam o svojim iskustvima misle da su upravo usred nekog horor filma..." kaže dr. Drottar u KGW–ovoj emisiji i nastavlja: "Sve je počelo tako da sam se jednog jutra probudila s osjećajem da mi se ispod kože kreće nekakva tekućina, a kad su mi počela izbijati crna i plava vlakna najprije sam pomislila da sam došla u doticaj s azbestom te da se radi o azbestnim vlaknima. Izvukla sam to iz svoje kože. Bilo je tanko kao vlas kose, ali ekstremno oštro..." kaže dr. Drottar.

Osim osjećaja da joj nešto hoda ispod kože i vlakana koje je izvukla, počela je patiti i od depresije, kroničnog umora i slabljenja imunološkog sustava, tako da je svoju ordinaciju opće prakse morala zatvoriti[12].

U britanskim novinama "New Scientist" (iz rujna 2007.) opisan je pacijent Steve Jackson[13]. Prema izjavi oboljelog, vlakna koja izlaze iz njegove kože su "poput savitljive plastike, a mogu biti tanka poput paučine, ali vrlo oštra i jaka."

morgellons-disease-parasites-skin-psychiatric_1Morgellonska bolest jedna je od najmisterioznijih bolesti današnjeg vremena. Dok jedni kao jedinog uzročnika njene pojave vide genetski manipuliranu hranu, drugi uzroke traže u tzv. "Cheimtrails" – navodnim zaprašivanjem ljudi iz aviona određenim biološkim agensima. No, pripada teoriji zavjere i nikada nije podrobno istraženo (bilo je nekih navodnih istraživanja u nekim privatnim laboratorijima čijim rezultatima nikada nije davano posebno značenje).

Američki doktori Hildegard Staninger i Rahim Karjoo pretpostavljaju da bi uzročnik mogao biti neka vrsta parazita, a ne isključuju ni mogućnost da je isti nastao u laboratoriju koji se bavi nanotehnologijom[14].

Mikrobiolozi dr. Raphael Stricker i dr. Virginia Savely iz "International Lyme and Associated Diseas Society" radili su također na istraživanju ove misteriozne bolesti i došli do zanimljivog zaključka: svi Morgellon pacijenti koje su istražili imaju nešto zajedničko – ugriz krpelja i infekciju boreliozom. Također, većina pacijenata živi u obalnom području ili su se tamo duže vrijeme zadržali.

To objašnjavaju kao mogući put prijenosa jer, kako objašnjava dr. Schwarzbach: "Kako se čini, u obalnom području postoji određena vrsta biljke na kojoj Morgellons obitava. Ako krpelj hoda po toj biljci, zarazi se vlaknima koje ubodom prenosi dalje na čovjeka, a vlakna se počinju razmnožavati ispod kože[15]." No, većina liječnika bolest vidi kao rezultat psihičkih smetnji i deluzije parazitoze.

Profesor farmakologije Randy Wymore također traži odgovore o porijeklu ove grozne bolesti. Istraživanjem Morgellon vlakana uzetih od različitih pacijenata, došao je do zaključka da sva izgledaju gotovo jednako i da ne sliče nikakvim vlaknima bilo čega poznatog na Zemlji. Također, istraživanjem forenzičarskih timova ispostavilo se da vlakna ne potječu niti od posteljine, niti od vlakana tepiha ili odjeće, a potpuna je nepoznanica od čega su ta vlakna. Jedino što je donekle približno ustanovljeno jest da bi ista mogla pripadati nekoj vrsti gljivica[16].

morgellonsusa431Međutim, do alarmantnog rezultata došao je Vitaly Citkovsky, profesor molekularne biologije na Stony Brook University u New Yorku, koji je otkrio da je u vlaknima sadržana tvar imenom agrobakterija,[17] a koju časopis "New Scientist" navodi kao jedan od sastava pri proizvodnji genetski manipulirane hrane[18]. I to opet vodi na početak - do jedne od teorija o odgovornosti GMO hrane za pojavu ove bolesti.

No, sva istraživanja do sada nisu pokazala konkretne rezultate, a činjenica je da alergijske reakcije na hranu, prema jednom američkom istraživanju, ne samo da su sve češće, nego se ustanovljavaju kod sve većeg broja djece. Prosječno doba kada se pojavljuju alergijske reakcije kod beba se sa 21 mjesec spustilo na 14 mjeseci. Broj oboljele djece od različitih bolesti (a prije svega dišnog sustava) se u posljednjih 5-10 godina iz nepoznatih razloga povećao za polovicu[19].

Problemi s hranom danas su doista pitanje našeg preživljavanja. Na žalost, zajedno s hranom na stol dobivamo i otrove. Samo je pitanje koliko je tko otporan. Morgellonska bolest je stvarnost jer kad nekome rastu polietilenska vlakna iz kože, definitivno ne možemo govoriti o "iluziji".

Nekome na ovoj planeti odgovara da se što manje istražuje i što manje zna o tome jer tko zna kakve bi istine još isplivale na površinu... A i pitanje jesmo li ih spremni čuti.

 


Izvori: 

[1]http://en.wikipedia.org/wiki/Substantial_equivalence
[2]http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=2202
[3]http://www.actionbioscience.org/biotech/pusztai.html
[4]http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/genetically-engineered-foods.htm
[5]http://www.sourcewatch.org/index.php?title=Monsanto's_High_Level_Connections_to_the_Bush_Administration
[6]http://www.vanityfair.com/politics/features/2008/05/monsanto200805
[7]http://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto
[8]http://en.wikipedia.org/wiki/F._William_Engdahl
[9]http://www.opednews.com/articles/GMO-and-Morgellon-s-Diseas-by-Barbara-Peterson-090312-361.html
[10]http://en.wikipedia.org/wiki/Morgellons
[11]http://www.morgellonsmd.com/articles/morgellonsmysterystory.html
[12]http://www.canlyme.com/doctor_with_morgellons_2006.html
[13]http://www.newscientist.com/article/mg19526210.700-morgellons-disease-the-itch-that-wont-be-scratched.html
[14]http://www.youtube.com/watch?v=np-sOMXC_hY&feature=youtube_gdata
[15]http://otacun.net/2011/02/morgellons-die-merkwurdige-neue-krankheit/
[16]http://www.yamedo.de/blog/morgellons-faserkrankheit/
[17]http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9891
[18]http://www.newscientist.com/article/dn9921-instant-expert-gm-organisms.html
http://www.morgellons.com/

Comments   

 
0 #19 RandiSmall 2018-01-29 16:01
I have checked your blog and i've found some duplicate content, that's why you don't rank high in google's search results,
but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search
for; Boorfe's tips unlimited content
Quote
 
 
0 #18 AmparoSmall 2018-01-17 22:14
I have checked your site and i've found some duplicate content, that's why you don't rank high in google's search results, but there is a tool that can help you to create 100%
unique content, search for: Boorfe's tips unlimited content
Quote
 
 
0 #17 specadieta.com 2018-01-09 07:16
Do you mind if I quote a couple of your posts as
long as I provide credit and sources back to your weblog?
My website is in the exact same area of interest as yours and
my users would certainly benefit from some of the
information you present here. Please let me know if this okay
with you. Thank you!
Quote
 
 
-2 #16 Best Paleo Diet 2014-08-30 06:22
Very nice article, exactly what I wanted to find.


Here is my web page :: Best
Paleo Diet: http://paleodietsrecipes.yolasite.com/
Quote
 
 
-2 #15 Is Paleo Recipe 2014-05-05 11:58
What you said made a great deal of sense.
However, what about this? what if you added a little information?
I ain't saying your content is not good, however what if you added a
headline to maybe grab a person's attention? I mean Morgellonova bolest ili jesmo li sigurni što jedemo?
is a little boring. You might peek at Yahoo's
home page and watch how they create post titles to grab viewers interested.
You might add a video or a pic or two to grab people
interested about what you've got to say. Just my opinion, it would bring your posts a little livelier.
Quote
 
 
-1 #14 Nea 2014-02-23 01:35
Quoting mala:
Drage moje, ja se 3god borim sa simptomima slicnim ovoj bolesti, isla sam kod dva Dr-a i oba su pogledalu opce nalaze krvi i stolice i zakljucili da nije nista, ja kao umisljam. Svakodnevno osjetim kako mi nesto hoda ispod koze, najvise u predjelu stomaka, a zna preci i na ruke i noge.Zna li neko kako se Morgellan moze otkriti prije nego pocnu izlazitu vlakna.


Moj jedini prijedlog je da istražujete po netu iskustva oboljelih i pratite istraživanja. Evo, započnite ovdje http://www.healthsciences.okstate.edu/morgellons/index.cfm. Želim vam da što prije nađete odgovore. Lijep pozdrav :)
Quote
 
 
-1 #13 mala 2014-02-23 00:44
Drage moje, ja se 3god borim sa simptomima slicnim ovoj bolesti, isla sam kod dva Dr-a i oba su pogledalu opce nalaze krvi i stolice i zakljucili da nije nista, ja kao umisljam. Svakodnevno osjetim kako mi nesto hoda ispod koze, najvise u predjelu stomaka, a zna preci i na ruke i noge.Zna li neko kako se Morgellan moze otkriti prije nego pocnu izlazitu vlakna.
Quote
 
 
0 #12 Vesna Došlić 2011-03-22 20:26
here we go again :)) .. dakle.. ti si pristasa GMO hrane :) zelim ti dobar tek.. i.. sataras je doista izvrsno jelo posebno kad se stavi u njega bijelog luka, ali ne onaj koji uvozimo iz kine :)) i paradajza.. ali onoga od bakica sa sela, a ne onoga koji onako prekrasno izgleda, sav jednak a bezukusan.. u to ime:
Genetska modifikacija nije nova tehnika hibridizacije (ukrštavanje pasmina ili
hibridizacija biljaka), već podrazumijeva vađenje selektiranih gena iz jednog organizma u
(životinje, biljke, insekta, bakterije, virusa) i umjetno prebacivanje u kompletno druge vrste
što ima za posljedicu promjenu pojedinih svojstava organizma akceptora
. Sam proces
genetske manipulacije nije precizan jer geni ne djeluju izolirano već u interakciji sa drugim
genima. Strani geni mogu promijeniti molekule i izazvati neočekivana svojstva kao što su
toksičnost za ljudski organizam ili alergijske reakcije.
Postupak stavljanja humanog gena u životinje, ribljeg gena u rajčicu, gena insekta u
krumpir s svrhom da bi oni bili veći, jači, otporniji na insekte i herbicide, da bi bili ljepši i
dugotrajniji, naziva se genetska manipulacija.GM hrana nije testirana kao što su to lijekovi, suplementi i aditivi. Za GM hranu nitko
ne jamči sigurnost, a najbolji je dokaz što su velike svjetske multinacionalne kompanije
progurale GM hranu bez deklariranja.
Kod genetskog manipuliranja stvaraju se novi i ljudskom tijelu neprepoznatljivi
proteini na koje će tijelo reagirati alergijom, a možda anafilaktičkim šokom.
Alergije na GM hranu tumače se i činjenicom da se u ljudsku prehranu unosi nova
bjelančevina koja nikada od nastanka čovjeka nije bila u njegovom hranidbenom lancu
Quote
 
 
-2 #11 dorca 2011-03-21 18:32
potpuno si fulala poantu. jedna od glavnih zamjerki protiv GMO-a je bila da će nam naškoditi riblja bjelančevina koju su ugraidli u pradajz. pono što sam ja rekao je, ako nam ne škodi u ribi, gdje je ima tisuću puta više, neće nam naškoditi ni u paradajzu. Nisam uspoređivao bjelančevine ribe i paradajza. čitaj pažljivije.

a ti si pričala s velikom većinom ljudi pa znaš? pogledaj na wikipediji-weas el words.

osim toga 'gadi se' i nije neki argumet. i meni se gadi satraš pa ne pišem filipike protiv njega
Quote
 
 
0 #10 Vesna Došlić 2011-03-19 00:36
dorca.. vidim da se boris u korist GMO hrane, upravo one hrane koja se velikoj vecini ljudi na zemlji - gadi.. Osim toga, ti usporedjujes bjelancevine ribe i paradajza??? Nadam se da znas da postoje bjelancivine biljnog i zivotinjskog porijekla.. Ako vec hoces tako usporedjivati.. ja imam teskog alergicara kod kuce pa da te pitam kad vec pravis takve usporedbe i kuzis se u biokemiju - kako to da je tesko alergican na bjelanjak od kokosijeg jajeta a nije na bjelancevine iz mlijeka, a smije cak i piletinu jesti
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona